Τραπεζικά απίστευτα: Στην Attica bank δεν απομάκρυναν μόνο τον επικεφαλής αλλά κατήργησαν όλη την Νομική Υπηρεσία λόγω μείωσης κόστους

Τραπεζικά απίστευτα: Στην Attica bank δεν απομάκρυναν μόνο τον επικεφαλής αλλά κατήργησαν όλη την Νομική Υπηρεσία λόγω μείωσης κόστους
Δηλαδή μια τράπεζα εντός ή εκτός εισαγωγικών καταργεί την Νομική Υπηρεσία και κρατάει όλα τα άλλα και αυτό θεωρείται σοβαρή προσέγγιση ειδικά μια περίοδο που τα νομικά ζητήματα είναι πολλά στο τραπεζικό σύστημα.
Η απροκάλυπτη και ακατανόητη απομάκρυνση του Μάριου Μπαχά του επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Attica bank έχει αναλυθεί διεξοδικά από το bankingnews.
Η διοίκηση της Attica bank απομάκρυνε τον Μάριο Μπαχά αποκλειστικά γιατί ήθελε να κλείσει άρον – άρον την υπόθεση Τοξότης και Καλογρίτσας και το πώς δανειοδοτήθηκε ένας επιχειρηματίας που δεν πληρούσε ούτε καν τα ελάχιστα κριτήρια.
Για την υπόθεση αυτή σκοτάδι επικρατεί και από την ΤτΕ, πρωτοφανείς οι εξελίξεις.

Ο Μπαχάς κρατούσε την υπόθεση ανοικτή ως επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και ξαφνικά η διοίκηση της Attica bank αποφάσισε να τον αντικαταστήσει προτείνοντας του αποζημίωση – εάν ισχύουν οι φήμες – 100.000 ευρώ.
Το ακόμη πιο προκλητικό είναι ότι καταργείται το Νομικό Τμήμα της Attica bank ή τουλάχιστον αλλάζει ριζικά μορφή στην λογική της μείωσης του κόστους.
Δηλαδή μια τράπεζα εντός ή εκτός εισαγωγικών καταργεί την Νομική Υπηρεσία και κρατάει όλα τα άλλα και αυτό θεωρείται σοβαρή προσέγγιση ειδικά μια περίοδο που τα νομικά ζητήματα είναι πολλά στο τραπεζικό σύστημα.

Τι ανέφερε το bankingnews στις 9 Σεπτεμβρίου 2019

Σε απίστευτες αποκαλύψεις προβαίνει ο Νομικός Σύμβουλος της Attica bank Μάριος Μπαχάς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.
Μάλιστα ο Μπαχάς έχει ενημερώσει την διοίκηση της Attica bank για κινήσεις που μόνο προβληματίζουν καθώς υποδηλώνουν ότι η τράπεζα προσπαθεί να κουκουλώσει την υπόθεση δανείων Καλογρίτσα.
Ο νομικός σύμβουλος της Attica bank αναφέρει ότι στις 17 Ιουλίου 2019 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Attica bank με βασικό θέμα τον επιμερισμό των ευθυνών στους υπαιτίους για την μεγάλη ζημία που έχει υποστεί η τράπεζα από τις εταιρίες Καλογρίτσα που εκτιμώνται μεταξύ 100 και 119 εκατ ευρώ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο νομικός σύμβουλος της Attica bank ο πιο αρμόδιος δηλαδή για να αξιολογήσει νομικά μια υπόθεση κρίνει ένοχο για κακουργηματική απιστία τον Αθανάσιο Τσάδαρη αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας.
Μάλιστα οι νομικές υπηρεσίες ήταν έτοιμες να καταγγείλουν τις συμβάσεις του Τσάδαρη και άλλων στελεχών.
Ωστόσο ο Πρόεδρος της Attica bank Κώστας Μητρόπουλος ο οποίος προσφάτως ανέλαβε ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου για να ενημερωθεί.
Έκτοτε δεν επανήλθε η διοίκηση της Attica bank στο θέμα και ο Τσάδαρης μπορεί να του ζητήθηκε να παραιτηθεί από αναπληρωτής Διευθύνων σύμβουλος αλλά παραμένει βασικό στέλεχος της τράπεζας με υψηλό μισθό και άλλες παροχές.
Και ενώ για την υπόθεση Καλογρίτσα η Attica bank ποιεί την νήσσα ο Πανταλάκης ο διευθύνων σύμβουλος της Attica bank ζήτησε από τον Μπαχά να απομακρυνθεί από τον βασικό κτήριο της τράπεζας.
Αντί να επιβραβεύεται ο νομικός σύμβουλος που ζητάει κάθαρση, απομακρύνεται κακήν κακώς.
Όλες αυτές οι κινήσεις είναι ύποπτες, υπέπεσαν στην αντίληψη του bankingnews και παρουσιάζονται με μεγάλη ακρίβεια.
Τα βασικά ερωτήματα που θέτει το bankingnews είναι
1)Γιατί αιφνιδίως ο Μητρόπουλος ο οποίος πέρασε από την PQH και οι επιδόσεις του ήταν τραγικά μέτριες ως Πρόεδρος αποφάσισε να απομακρύνει τον Μπαχά τον Νομικό Εκπρόσωπο της τράπεζας;
2)Γιατί ενώ απομακρύνθηκε από το διοικητικό σύμβουλο ο Τσάδαρης και υπάρχουν στοιχεία για κακουργηματική απιστία ο Τσάδαρης παραμένει στην τράπεζα;
3)Γιατί η διοίκηση Μητρόπουλου και Πανταλάκη αιφνιδίως αντί να φέρει στο φως την υπόθεση Καλογρίτσα…επικρατεί σκοτάδι;
4)Γιατί το διοικητικό συμβούλιο της Attica bank δεν έλαβε άμεσα μέτρα για την υπόθεση χρηματοδοτήσεων των επιχειρήσεων Κολογρίτσα;
5)Γιατί αποφασίζουν να απομακρύνουν τον Μπαχά, μήπως επειδή επιμείνει στην κάθαρση της τράπεζας;
6)Γιατί ο Μητρόπουλος ως Πρόεδρος και ο Πανταλάκης ως CEO δεν αποκαλύπτουν τι ακριβώς έχει συμβεί με την υπόθεση Καλογρίτσα;

Το bankingnews έχει ήδη δημοσιεύσει την επιστολή Μπαχά προς την διοίκηση της Attica bank.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS