Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το χαμένο ενημερωτικό της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ (Cocomat) και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

tags :
Το χαμένο ενημερωτικό της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ (Cocomat) και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Η υπέρβαση των προθεσμιών εισαγωγής στο ΧΑ, το πρόστιμο και τα παρεπόμενα
Από τις αρχές του 2019 η Μπλε Κέρδος ΑΕΕΑΠ μέσω στελεχών της εταιρίας της οικογένειας Ευμορφίδη (Cocomat)  έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών στην προσπάθειά της να εισέλθει στο Χρηματιστήριο.
Ταυτόχρονα από τις 9.10.2018 έχει υποβάλλει αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με την έκδοση 12.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της προς διαπραγμάτευση.
Ωστόσο μέχρι στιγμής ουδέν νεώτερον υπάρχει και προφανώς καμία έγκριση ενημερωτικού δελτίου ενώ το μόνο που έχει γίνει γνωστό από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι η επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ για μη διενέργεια αποτίμησης ακινήτων στις 30 Ιουνίου του 2018.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρία υπέβαλε ενημερωτικό δελτίο προφανώς έχοντας υποβάλλει στοιχεία της 30/06/2018 και το ερώτημα είναι αν αυτή η πράξη «λήγει» με απλό πρόστιμο και αν έχουν ευθύνη αυτοί που ενεπλάκησαν στη σύνταξη του ενημερωτικού, ποιοι είναι αυτοί και τι έπραξε η Επιτροπή.
Βεβαίως τον περασμένο Μάρτιο είχε δει το φως της δημοσιότητας ότι μετατίθεται η εισαγωγή λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν με ξενοδοχείο στην Ακρόπολη και της δημοσιότητας που υπήρξε αλλά τελικώς το ζήτημα αποδείχτηκε ότι δεν δημιουργούσε πρόβλημα για την εταιρία.
Πάντως τα περιθώρια της εταιρίας για εισαγωγή στο ΧΑ αρχίζουν να στενεύουν καθώς έχει παρέλθει η διετία από την μετατροπή που προβλέπεται ως μέγιστος χρόνος και πλέον με την ανοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει στη χειρότερη των περιπτώσεων να έχει εισέλθει στο ΧΑ σε λιγότερο από 18 μήνες από τώρα.
Αν δεν το επιτύχει και ανακληθεί η άδειά της τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη σε σωρεία ζητημάτων καθώς η νομοθεσία προβλέπει πως
«Εάν η εταιρία δεν έχει επιτύχει την εισαγωγή των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά εντός των προθεσμιών, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακαλεί την άδεια λειτουργίας της και η εταιρία τίθεται υπό εκκαθάριση.
Σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ΑΕΕΑΠ ανακαλούνται τα προβλεπόμενα για αυτήν φορολογικά οφέλη, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες ευνοϊκές για αυτήν φορολογικές ρυθμίσεις που θεσπίζονται σε άλλους νόμους»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης