Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου - Στα 59,2 δολ. το Brent, στα 53,9 δολ. το αργό

Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου - Στα 59,2 δολ. το Brent, στα 53,9 δολ. το αργό
Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου
Με ελαφρά πτώση έκλεισαν σήμερα (6/8) οι τιμές πετρελαίου (μετά από υποχώρηση άνω του 9% για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας), εν μέσω εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ αλλά και γεωπολιτικής αβεβαιότητας, ειδικά στον Περσικό Κόλπο.
Το Brent (futures Οκτωβρίου 2019) απώλεσε 58 σεντς για να κλείσει -στο Λονδίνο- στα 59,2 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο έκλεισε -στη Νέα Υόρκη- με πτώση 78 σεντς, στα 53,9 δολάρια ανά βαρέλι.
«Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επιδεινώνεται με κάθε δυνατό τρόπο», σχολίασε ο αναλυτής εμπορευμάτων της Rakuten Securities, Satoru Yoshida, διευκρινίζοντας ότι «ακόμα και αν οι εντάσεις υποχωρήσουν σε έναν τομέα, τότε μπορεί να βρεθεί ένα άλλο σημείο σύγκρουσης».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA, Edward Moya, τόνισε ότι «οι τιμές του πετρελαίου δε μπορούν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για την πτώση της ζήτησης, καθώς η τελευταία κλιμάκωση της Κίνας εκτροχιάζει τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας αυτό το έτος».
«Μέχρι στιγμής οι αγορές αγνοούν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά εάν η κατάσταση στον Περσικό Κόλπο παραμείνει ευμετάβλητη και εάν τα αποθέματα των ΗΠΑ επεκτείνουν την πτώση τους, το πετρέλαιο θα μπορούσε να δεχθεί ορισμένη στήριξη», πρόσθεσε ο κ. Moya.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS