Μηταράκης: Φρένο στα «χρυσά» εφάπαξ μηχανικών και εργοληπτών με φωτογραφική εγκύκλιο

Μηταράκης: Φρένο στα «χρυσά» εφάπαξ μηχανικών και εργοληπτών με φωτογραφική εγκύκλιο
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης αποκάλυψε ότι μια μερίδα επαγγελματιών πήρε μεγαλύτερα εφάπαξ από αυτά που δικαιούνταν
Φρένο στα «χρυσά» εφάπαξ των μηχανικών και εργοληπτών βάζει το υπουργείο Εργασίας καταργώντας φωτογραφική εγκύκλιο της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ειδικότερα, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης αποκάλυψε ότι μια μερίδα επαγγελματιών πήρε μεγαλύτερα εφάπαξ από αυτά που δικαιούνταν κι αυτό θα διορθωθεί άμεσα.
Όπως είπε, με το Νόμο Κατρούγκαλου, καθορίστηκε ένας ενιαίος τρόπος για τον υπολογισμό των εφάπαξ, τόσο των μισθωτών όσο και των επαγγελματιών.
Την ίδια στιγμή όμως με μια εγκύκλιος καθορίστηκε μια διαφορετική φόρμουλα για τον υπολογισμό των εφάπαξ των μηχανικών του ταμείου Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών, με συνέπεια αυτοί οι επαγγελματίες να πάρουν αρκετά μεγαλύτερο ποσό εφάπαξ από το προβλεπόμενο, χωρίς καμιά νομική βάση.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, η εγκύκλιος ήταν φωτογραφική, δόθηκε εντολή για την ακύρωση της και θα γίνει ο επανυπολογισμός των εφάπαξ αυτών προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον.
Τέλος ο κ. Μηταράκης, διαβεβαίωσε ερωτηθείς σχετικά, ότι όχι μόνο δεν θα κοπεί κανένα προνοιακό επίδομα, αλλά τουναντίον πρόθεση της νέας κυβέρνησης, είναι να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος, όπως άλλωστε έχει δεσμευθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS