Υπ. Παιδείας: Δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για είσοδο με ειδική κάρτα στα πανεπιστήμια

Υπ. Παιδείας: Δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για είσοδο με ειδική κάρτα στα πανεπιστήμια
«Καμία απολύτως απόφαση για barcode, κάρτες εισόδου ή κάμερες ασφαλείας δεν έχει υπάρξει» σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας
Δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες, που, στο πλαίσιο των αλλαγών στο άσυλο, υποστηρίζουν πως η ηγεσία του βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πρυτάνεις για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και συστημάτων εισόδου με barcode ή με κάρτες στα πανεπιστήμια.
«Καμία απολύτως απόφαση για barcode, κάρτες εισόδου ή κάμερες ασφαλείας δεν έχει υπάρξει.
Την παρούσα περίοδο η ηγεσία του Υπουργείου έχει επικεντρωθεί στο να αποκαταστήσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσω της εφαρμογής της κοινής νομοθεσίας μέσα στους χώρους των ΑΕΙ όσον αφορά αξιόποινες πράξεις», διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου στο ΑΠΕ –ΜΠΕ.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «η αποκατάσταση της ακαδημαϊκής ελευθερίας εντάσσεται σε μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».
«Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων χώρων.
Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα συζητηθούν αναλυτικά με τους εμπλεκόμενους φορείς», κατέληγαν.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS