Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων - Εμπόριο και Fed στο επίκεντρο

tags :
Απώλειες στη Wall Street λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων - Εμπόριο και Fed στο επίκεντρο
Απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα και οι επίμονες εμπορικές ανησυχίες επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα
Με απώλειες άνοιξαν σήμερα (24/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ επιμένουν οι εμπορικές ανησυχίες.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,5% στις 27.226 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.997 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% χαμηλότερα στις 8.232 μονάδες.


Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Boeing, καταγράφοντας απώλειες 1,2%, καθώς η αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ανακοίνωσε μεγάλες ζημίες για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αν και μικρότερες από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.
Η Boeing υπέστη μια επιβάρυνση σχεδόν 5 δισ. δολ. από την καθήλωση των 737 MAX, μετά τα δύο δυστυχήματα, που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 346 άνθρωποι.
Παράλληλα, η μετοχή της Caterpillar καταγράφει απώλειες άνω του 5%, καθώς η αμερικανική εταιρεία εξοπλισμού ανακοίνωσε μειωμένα και κατώτερα των προσδοκιών κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Από την άλλη, κέρδη άνω του 4,5% καταγράφει η μετοχή της United Parcel Service (UPS), καθώς η αμερικανική εταιρεία αποστολών ανακοίνωσε μια σημαντική αύξηση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα περίπου το ένα τέταρτο των εταιρειών του S&P 500, και, από αυτές, το 78% έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, στον απόηχο της είδησης ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκινά έρευνα για τις πρακτικές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να ελέγξει αν περιορίζουν άδικα τον ανταγωνισμό.
Το υπουργείο δεν κατονόμασε τις εταιρείες τις οποίες θα ελέγξει, όμως φαίνεται ότι στο στόχαστρό του μπαίνουν η Facebook, η Google, η Amazon και η Apple, εταιρείες κυρίαρχες στους τομείς τους.
Η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, σημειώνει πτώση 1%, της Amazon υποχωρεί κατά 0,9%, ενώ της Apple κινείται οριακά χαμηλότερα.
Την ίδια ώρα, η μετοχή του Facebook καταγράφει απώλειες 0,9%, μετά και το πρόστιμο 5 δισ. δολ. που επέβαλε η Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μετά από έρευνα που ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις για την Cambridge Analytica.
Όσον αφορά το ζήτημα των εμπορικών εντάσεων, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε σήμερα πως Αμερικανοί αξιωματούχοι θα επισκεφθούν την Κίνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων.
Σε συνέντευξή του στο δίκτυο «CNBC», ο Mnuchin δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος και ο ύπατος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το Εμπόριο (USTR), Robert Lighthizer, θα αναχωρήσουν για την Κίνα τη Δευτέρα (29/7) και θα έχουν συνομιλίες με τους Κινέζους ομολόγους τους την Τρίτη και την Τετάρτη στη Σανγκάη, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και νέες συνομιλίες στην Ουάσινγκτον.
Το CNBC ανέφερε νωρίτερα ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει περιορισμό στους δασμούς που έχει επιβάλει στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, προκειμένου το Πεκίνο να καταστήσει την εμπορική συμφωνία νομικά δεσμευτική, ωστόσο μία τέτοια διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μερικούς μήνες.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος τους Λευκού Οίκου, Lawrence Kudlow, η Κίνα μπορεί να προετοιμαστεί ώστε να αγοράσει περισσότερα γεωργικά προϊόντα από την Ουάσιγκτον, ως «κίνηση καλής θέλησης».
Τα «βλέμματα» παραμένουν, εν τω μεταξύ, στραμμένα στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), την ερχόμενη εβδομάδα, με τους επενδυτές να αναμένουν μια μικρότερη των αρχικών προβλέψεων μείωση των επιτοκίων.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση κατά 25 μ.β. διαμορφώνονται στο 75,5%, ενώ οι προσδοκίες για μια μείωση κατά 50 μ.β. στο 24,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης