Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύονται οι αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» σε Κίνα και ΗΠΑ - Στο +0,41% και τις 21.709,57 μονάδες ο Nikkei

tags :
Ενισχύονται οι αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» σε Κίνα και ΗΠΑ - Στο +0,41% και τις 21.709,57 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,40% στις 28.579 μονάδες
Περαιτέρω άνοδο σημείωσαν σήμερα Τετάρτη (24/7) οι περισσότερες αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα ξεκινήσουν σύντομα τον νέο γύρο διαπραγματεύσεών τους για το εμπόριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,41% και τις 21.709,57 μονάδες, με τις μετοχές των Screen Holdings και Sony να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του +2,63% και +1,76% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της SoftBank ενισχύθηκε κατά +1,01%.
Νωρίτερα, η Markit δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τη δραστηριότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ιαπωνία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε περαιτέρω άνοδος, κυρίως χάρη στην ενίσχυση του κλάδου υπηρεσιών.
Ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,2 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών.
Παράλληλα, ο δείκτης PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών σκαρφάλωσε στις 52,3 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, ενώ ο PMI για τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 49,6 μονάδες, έναντι 49,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά +0,77% στις 6.776,70 μονάδες, με τις μετοχές των Westpac και National Australia Bank να ενισχύονται κατά +1,68% και +1,69% αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,40% στις 28.579 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο +0,80% και τις 2.923,28 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +0,93% και τις 9.261,09 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,91% στις 2.082,30 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του -0,11% στις 10.935,76 μονάδες.
Όσον αφορά το ζήτημα των εμπορικών εντάσεων, το αμερικανικό δίκτυο CNBC ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα των ΗΠΑ θα ταξιδέψουν στο Πεκίνο μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την κινεζική πλευρά.
Παράλληλα, το CNBC αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει περιορισμό στους δασμούς που έχει επιβάλλει στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, προκειμένου το Πεκίνο να καταστήσει την εμπορική συμφωνία νομικά δεσμευτική, ωστόσο μία τέτοια διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μερικούς μήνες.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος τους Λευκού Οίκου, Lawrence Kudlow, η Κίνα μπορεί να προετοιμαστεί ώστε να αγοράσει περισσότερα γεωργικά προϊόντα από την Ουάσιγκτον, ως «κίνηση καλής θέλησης».
«Η αισιοδοξία θα αυξηθεί αναφορικά με το ότι αυτή η συνάντηση θα σηματοδοτήσει μία κρίσιμη καμπή για την επίτευξη μίας τελικής συμφωνίας», σχολίασε ο Edward Moya της OANDA, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν έαν η Κίνα θα επιτύχει ορισμένες από τις υποσχέσεις διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι ΗΠΑ θα καταρτήσουν ορισμένους από τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα που βρίσκονται σε ισχύ και έαν θα μετριάσουν τη σκληρή στάση τους απέναντι στη Huawei».
Κέρδη καταγράφει σήμερα και το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τη νέα πτώση που καταγράφηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτμεβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,39% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,08 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,49% στα 57,05 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 11 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουλίου 2019, στα 449 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Μάλιστα, η πτώση των αποθεμάτων αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν μείωση των αποθεμάτων κατά 4 εκατ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η EIA θα ανακοινώσει πτώση των αποθεμάτων για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία του API.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης