Στα ύψη η δημοτικότητα του Trump μετά τις «επιθέσεις» στους Δημοκρατικούς – Υπέρ το 72% των Ρεπουμπλικάνων

Στα ύψη η δημοτικότητα του Trump μετά τις «επιθέσεις» στους Δημοκρατικούς – Υπέρ το 72% των Ρεπουμπλικάνων
Στα ύψη η δημοτικότητα του Donald Trump μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων 
Στα ύψη βρίσκεται η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στις τάξεις των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε μέσω Twitter εναντίον τεσσάρων νέων βουλευτριών των Δημοκρατικών που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες -πράξη που καταδίκασε η Βουλή των Αντιπροσώπων, κάνοντας λόγο για «ρατσιστικές» εκφράσεις σε ψήφισμά της- κατέδειξε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα και την Τρίτη (15-16/7), κατέδειξε ότι το ποσοστό των μελών των Ρεπουμπλικανών που υποστηρίζουν τον μεγιστάνα αυξήθηκε κατά 5% από την περασμένη εβδομάδα, στο 72%.
Ωστόσο, υποχώρησε μεταξύ όσων δηλώνουν υποστηρικτές των Δημοκρατικών, και ανεξάρτητοι μετά την πολιτική θύελλα που πυροδότησε το μπαράζ προεδρικών αναρτήσεων στο Twitter.
Μεταξύ των ανεξάρτητων, περίπου οι τρεις στους δέκα εγκρίνουν τα πεπραγμένα του Donald Trump, από τέσσερις πριν από μία εβδομάδα.
Το ποσοστό του μειώθηκε κατά 2% στις τάξεις των Δημοκρατικών.
Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου συνολικά παρέμεινε αμετάβλητη πάντως σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, με το 41% των Αμερικανών να εγκρίνει τα πεπραγμένα του στο αξίωμα και το 55% να τα αποδοκιμάζει.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι η στήριξη των μελών και των υποστηρικτών του GOP στον Donald Trump παραμένει ισχυρή.
Η δημοσκόπηση των Ipsos/Reuters διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου στα αγγλικά με δείγμα 1.113 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 479 Δημοκρατικών και 406 Ρεπουμπλικάνων, σε όλες τις ΗΠΑ.
Έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3% για το σύνολο του δείγματος και ±5% για τα υποσύνολα των υποστηρικτών των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS