Τελευταία Νέα
Πολιτική

AFP: Οι Έλληνες ψηφοφόροι διώχνουν τον Τσίπρα από την εξουσία

AFP: Οι Έλληνες ψηφοφόροι διώχνουν τον Τσίπρα από την εξουσία
Στις σημερινές (7/7/2019) εκλογές στην Ελλάδα αναφέρεται το AFP
Την ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις σημερινές (7/72019) «βλέπει» το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα οδηγείται στις κάλπες με τους ψηφοφόρους να αναμένεται να διώξουν τον Τσίπρα».
«Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν την Κυριακή στις πρώτες εθνικές εκλογές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, και το αριστερό κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να εκδιωχθεί από τη συντηριτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
«Έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια στην εξουσία, ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης -αλλά και ο νεότερος σε περισσότερο από ένα αιώνα- προσπαθεί να ξεπεράσει τη 10 μονάδων διαφορά με τη ΝΔ εν μέσω εκτεταμένης δυσαρέσκειας έπειτα από χρόνια υψηλής φορολογίας» σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο ενώ συμπληρώνει ότι «με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που προβλέπουν σαφή νίκη για το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Τσίπρας κάλεσε τους υποστηρικτές να κινητοποιηθούν, ελπίζοντας σε μια αντροπή».
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.




Στο πρακτορείο περιλαμβάνονται και δηλώσεις Ελλήνων ψηφοφόρων οι οποίοι εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα. 
Ο Χρήστος Μαραβλής που μίλησε στο AFP, είχε ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και δηλώνει πως πολλοί ψηφοφόροι θέλουν να τιμωρήσουν τον Τσίπρα επειδή πρόδωσε τον ελληνικό λαό με τις ψεύτικες υποσχέσεις του.
Στον αντίποδα, η κα. Αλκμήνη από τη Νέα Σμύρνη εκτιμά όταν εάν κερδίσει η ΝΔ, «φοβάμαι ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων θα επιδεινωθούν».
Τέλος, το AFP σχολιάζει ότι ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί δριμεία κριτική επειδή παρουσιάστηκε ως πολέμιος της λιτότητας, αλλά εντέλει αποδέχθηκε άλλο ένα δανειακό πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας"


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης