Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall Street μετά τις θέσεις εργασίας - Περιορίζονται οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed

tags :
Πτώση στη Wall Street μετά τις θέσεις εργασίας - Περιορίζονται οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ μετρίασαν τις προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Με απώλειες άνοιξαν σήμερα (5/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ μετρίασαν τις προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στη συνεδρίαση του Ιουλίου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,5% στις 26.833 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,6% στις 2.979 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,6% χαμηλότερα, στις 8.120 μονάδες.


Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη τον Ιούνιο του 2019, μετριάζοντας τις ανησυχίες για μια αποδυνάμωση της απασχόλησης και της οικονομίας, αν και το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε.
Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν 224.000 νέες θέσεις εργασίας, πολύ περισσότερες από τις 165.000 θέσεις που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 3,7%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα παραμείνει αμετάβλητο, στο 3,6%.
Ωστόσο, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για τους μισθούς, που έδειξαν ότι συνέχισαν να αυξάνονται με υποτονικούς ρυθμούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο ωρομίσθιο κατέγραψε αύξηση 6 σεντς ή 0,2% στα 27,90 δολ., έναντι αύξησης 0,3% του Μαΐου, ενώ σε ετήσια βάση, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 3,1%, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Οι επενδυτές ανέμεναν ευρέως μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed στα τέλη του Ιουλίου, με τις προσδοκίες να διαμορφώνονται συγκεκριμένα στο 100%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Τον περασμένο μήνα, η Fed είχε ανακοινώσει πως «θα δράσει όπως αρμόζει» προκειμένου να διατηρήσει τους τρέχοντες ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.
Ωστόσο, τα σημερινά στοιχεία μετρίασαν τις προσδοκίες για μια «επιθετική» νομισματική χαλάρωση.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch, οι προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης υποχώρησαν σε μόλις 9%, από 29%.
Ωστόσο, οι προσδοκίες για μια μείωση κατά 25 μ.β. αυξήθηκαν στο 91% από 70,8%.
Πάντως, παρά τις σημερινές απώλειες, οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν σημαντικά κέρδη για το σύνολο της εβδομάδας.
Οι Dow και S&P 500 ενισχύονται περισσότερο από 1%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 2,1%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης