Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος 0,1% για τον χρυσό, στα 1.331,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή άνοδος 0,1% για τον χρυσό, στα 1.331,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 1,90 δολ. ή 0,1%, στα 1.331,20 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή άνοδο, έκλεισε σήμερα (11/6/2019), βρίσκοντας στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου και στις αυξημένες προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μείωση μέχρι τον Ιούλιο διαμορφώνονται στο 78%, ενώ για μια μείωση μέχρι τον Δεκέμβριο έχουν «εκτοξευτεί» στο 97,1%.
Τα επιδεινούμενα στοιχεία που ανακοινώνονται για την αμερικανική οικονομία συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση αυτών των προσδοκιών.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν πως οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ κατέγραψαν οριακή αύξηση 0,1% τον Μάιο του 2019, έναντι της αύξησης 0,2% του Απριλίου.
Στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Μάιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,8%, από 2,2% τον Απρίλιο.
Οι δομικές τιμές παραγωγού, που εξαιρούν τις τιμές ενέργειας, τροφίμων και υπηρεσιών εμπορίου, αυξήθηκαν κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, όσο και τον Απρίλιο, ενώ σε ετήσια βάση, ο δομικός PPI αυξήθηκε κατά 2,3%, έναντι αύξησης 2,2% του προηγούμενου μήνα.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1,90 δολ. ή 0,1%, στα 1.331,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,1% στις 96,7 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,134 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,3% στο 1,272 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, παραμένουν οι ανησυχίες για τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, μετά και τις νέες απειλές Trump για νέους δασμούς.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στη σύνοδο των G20 το σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται να συναντηθούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας, Donald Trump και Xi Jinping.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε χθες πως εάν ο Xi δεν συμμετάσχει στη σύνοδο, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν αμέσως πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά αγαθά 300 δισ. δολ.
Από την πλευρά του, το Πεκίνο έστειλε σήμερα σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ, ότι εάν επιμείνουν στη γραμμή της κλιμάκωσης της εμπορικής αντιπαράθεσης, τότε θα υπάρξει αποφασιστική απάντηση.
«Δεν θέλουμε τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά δεν τον φοβόμαστε», διεμήνυσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης