Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι τρεις απανωτές ήττες που θα υποστεί ο Τσίπρας θα τον αποκαθηλώσουν από «μεγάλο ηγέτη»

Οι τρεις απανωτές ήττες που θα υποστεί ο Τσίπρας θα τον αποκαθηλώσουν από «μεγάλο ηγέτη»
Ο χαρακτηρισμός μεγάλος ηγέτης είναι βιαστικός έως επιπόλαιος για τον Τσίπρα - Θα αποδειχθεί εάν είναι ηγέτης εάν καταφέρει να κρατήσει το κόμμα του ενωμένο και επιστρέψει ξανά στην εξουσία μετά από μια 4ετία δηλαδή το 2023.
Στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου 2019 ο Τσίπρας θα υποστεί ήττα.
Δεν θα καταστραφεί πολιτικά αλλά σίγουρα θα ηττηθεί.
Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ο Τσίπρας θα συντριβεί.
Στις εθνικές εκλογές επίσης θα υποστεί ήττα.
Ήδη έχει καλλιεργηθεί στην Ευρώπη η εντύπωση ότι ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ηγέτης άπαξ και αποδέχθηκε να συνθηκολογήσει με την λιτότητα για το όφελος της χώρας του.
Οι αμερικανοί επίσης τον υποστηρίζουν ένθερμα ακυρώνοντας προφανώς το ιδεολογικό στίγμα του, δεν μπορεί κανείς να είναι αριστερός άρα αντιαμερικανός και οι αμερικανοί να τον επικροτούν.
Ο Τσίπρας επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως μεγάλος ηγέτης που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις και λαμβάνει αποφάσεις εθνικά επωφελείς.
Εάν αυτή η προπαγάνδα είναι αληθής γιατί η κοινωνία, το εκλογικό σώμα θα τον αποδοκιμάσει σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις;
Την απάντηση δίνει πολιτικός παράγοντας της αριστεράς που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και λίγα χρόνια.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με πραγματική εκλογική απήχηση 4% με 5%.
Μεγάλο μέρος του παλαιού ΠΑΣΟΚ, των δημοσίων υπαλλήλων και πάσης φύσεως συνδικαλιστών στράφηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι έφθασε στο 36%.
Η πραγματική του εκλογική δύναμη ωστόσο θα κινηθεί μεταξύ 23% με 25% στις προσεχείς εκλογές.
Ο Τσίπρας ήρθε σε σύγκρουση με την παραδοσιακή αριστερά, έγινε φίλος με τους γερμανούς και αμερικάνους, έπαιξε το παιχνίδι του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
Δεν είναι ηγέτης αλλά πολιτικός λαοπλάνος, έχει τα ίδια λαϊκίστικα χαρακτηριστικά με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις θα υπάρξει εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που θα τους διασώσει είναι ότι η νίκη της ΝΔ δεν θα είναι θεαματική»
Δεν μπορεί ο Τσίπρας να είναι υπερήφανος για σπουδαίες επιλογές όταν μετά την αποτυχημένη πρώτη περίοδο διακυβέρνησης σύρθηκε σε μια άνευ όρων συνθηκολόγηση με τους δανειστές και το κόστος για την μεσαία αστική τάξη ήταν ανυπολόγιστη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πολιτικά ο Τσίπρας θα επιβιώσει γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα θα του επιτρέψει να πει «ηττήθηκα, πήρα το μήνυμα αλλά ακόμη μπορών να επιβιώσω πολιτικά».
Ο χαρακτηρισμός μεγάλος ηγέτης είναι βιαστικός έως επιπόλαιος για τον Τσίπρα.
Θα αποδειχθεί εάν είναι ηγέτης εάν καταφέρει να κρατήσει το κόμμα του ενωμένο και επιστρέψει ξανά στην εξουσία μετά από μια 4ετία δηλαδή το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης