Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο για την κινεζική Kangmei Pharmaceutical – «Φούσκωσε» τα αποθεματικά κατά 4,4 δισ. δολάρια

Σκάνδαλο για την κινεζική Kangmei Pharmaceutical – «Φούσκωσε» τα αποθεματικά κατά 4,4 δισ. δολάρια
Σκάνδαλο για την κινεζική Kangmei Pharmaceutical
Σε μεγάλους μπελάδες φαίνεται να μπαίνει μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Κίνα, η Kangmei Pharmaceutical, μετά την παραδοχή της ότι «φούσκωσε» με αέρα το ποσό των αποθεματικών της κατά 4,4 δισεκ. δολάρια, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή σταμάτησε να διαπραγματεύεται στο limit down του -10% στη Σανγκάη, στα 9,54 γουάν, ενώ οι τιμές των ομολόγων της κατέρρευσαν.
Τα μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως «πρωτοφανές» το γεγονός στην ιστορία των κινεζικών αγορών.
Η Επιτροπή Ρύθμισης των Κινητών Αξιών της Κίνας (CSRC), η οποία τα τελευταία χρόνια πιέζει τα χρηματιστήρια της χώρας να διαγράψουν εταιρείες που παρέχουν ανακριβείς γνωστοποιήσεις, δεν έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση μέχρι στιγμής.
Η Kangmei, που εδρεύει στην επαρχία της Γκουανγκντόνγκ, δήλωσε ότι αντιμετωπίζει αναγκαστική διαγραφή από το χρηματιστήριο εάν η CSRC κατατάξει τη συμπεριφορά της ως σημαντική νομική παραβίαση. +
Οι επερχόμενες ληξιπρόθεσμες ομολογίες της φαρμακευτικής εταιρείας περιλαμβάνουν ομόλογο των 750 εκατ. γουάν με λήξη την 3η Σεπτεμβρίου 2019, σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης