Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, στο +0,15% ο Dow - Νέο ρεκόρ για S&P 500, πιέσεις στον Nasdaq

tags :
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, στο +0,15% ο Dow - Νέο ρεκόρ για S&P 500, πιέσεις στον Nasdaq
Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα έκλεισε ο S&P 500 στη Wall Street
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (30/4/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να ανέρχεται σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών μονοπωλούν τα εταιρικά αποτελέσματα.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,15% κι έκλεισε στις 26.592,91 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,10% κι έκλεισε στο νέο ρεκόρ των 2.945,83 μονάδων, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,66% στις 8.107,77 μονάδες.




Πιέσεις στον Nasdaq άσκησε η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, η οποία έκλεισε με απώλειες 7,7%, στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες.
Πιέσεις δέχτηκε και η μετοχή της Apple, σημειώνοντας απώλειες σχεδόν 2%, με τον τεχνολογικό κολοσσό να αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall.
Από την άλλη, η μετοχή της McDonald’s σημείωσε άνοδο 0,2%, καθώς η αλυσίδα εστιατορίων fast food ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, ενώ ισχυρά κέρδη 4,5% κατέγραψε η μετοχή της General Electric, στον απόηχο επίσης καλύτερων των προβλέψεων αποτελεσμάτων.
«Άλμα» 2,5% σημείωσε η Pfizer, με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία να ανακοινώνει κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών, ενώ η Merck κατέγραψε κέρδη άνω του 2,4%, μετά τα επίσης καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.
Μέχρι στιγμής, περισσότερες από τις μισές εταιρείες του δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα, με το 77% από αυτές να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Εάν όλες οι εναπομείνασες εταιρείες δημοσιεύσουν αποτελέσματα αντίστοιχα των προβλέψεων, τα εταιρικά κέρδη θα εμφανίσουν αύξηση 0,7%, πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων για μια μείωση κατά 2%.
Τα «βλέμματα» στρέφονται, εν τω μεταξύ, στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ξεκινά σήμερα.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την αμερικανική οικονομία.
Στα οικονομικά νέα, σε υψηλό 8 μηνών ανήλθαν τον Μάρτιο του 2019 οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, καταγράφοντας αύξηση 3,8%, έναντι των προβλέψεων για μια μικρότερη αύξηση κατά 1,1%.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης