Αμάν: Οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας εγκαινιάζουν σήμερα οι τρεις ηγέτες

Αμάν: Οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας εγκαινιάζουν σήμερα οι τρεις ηγέτες
Η Σύνοδος αναδεικνύει την αυξανόμενη δυναμική συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με σημαντικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και την ενίσχυση των σχέσεων με τον Αραβικό κόσμο
Στο Αμάν της Ιορδανίας υπογράφεται σήμερα (14/4) μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιορδανίας με τις τρείς χώρες της Mεσογείου να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις οικονομικές συνεργασίες και την επιχειρηματικότητα.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη σημερινή 2η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και ο βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β΄, θα συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Μεσανατολικό, την κατάσταση στη Συρία και το προσφυγικό, το Κυπριακό και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ιορδανία.
Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η σημερινή Σύνοδος αναδεικνύει την αυξανόμενη δυναμική των τριμερών σχημάτων συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με σημαντικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και την ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο.
Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι σε ένα ευρύτερο περιβάλλον εντεινόμενης αστάθειας, η αναβάθμιση των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων με την Ιορδανία, που αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο εταίρο στην περιοχή, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Και τη στιγμή που στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου ενισχύεται η μισαλλοδοξία και ο φόβος του διαφορετικού, η Ιορδανία αποτελεί πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης και ανεκτικότητας.
Στη Σύνοδο θα συζητηθεί η διμερής και τριμερής οικονομική συνεργασία, η οποία αφορά κυρίως έργα ανοικοδόμησης στη Συρία και το Ιράκ, και η συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, των οπτικοακουστικών, του τουρισμού και της ενέργειας.
Θα υπογραφούν δύο τριμερή μνημόνια συνεργασίας:
Στον τομέα της εκπαίδευσης για τα έτη 2019-2022
Μεταξύ των φορέων προώθησης επενδύσεων. Από την ελληνική πλευρά συμμετέχει το Enterprise Greece.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδεύεται στο Αμάν από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τους υφυπουργούς Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη και Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο.
Παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ, με συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και επιχειρήσεων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιορδανία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS