Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών τον Μάρτιο 2019

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών τον Μάρτιο 2019
Ο δείκτης PMI της IHS Markit για τον κλάδο των υπηρεσιών υποχώρησε τον Μάρτιο στις 55,3 μονάδες, από 56 μονάδες τον Φεβρουάριο
Κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα τον Μάρτιο του 2019 η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα (3/4/2019).
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της IHS Markit για τον κλάδο των υπηρεσιών υποχώρησε τον Μάρτιο στις 55,3 μονάδες, από 56 μονάδες τον Φεβρουάριο.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης, διολίσθησε στις 54,6 μονάδες από 55,5 τον προηγούμενο μήνα.
Όπως ανακοίνωσε η Markit, παρά την ισχυρή άνοδο των νέων παραγγελιών και την περαιτέρω ανάκαμψη των νέων επιχειρήσεων από το εξωτερικό, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη διολίσθησε τον Μάρτιο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017.
Το χαμηλότερο επίπεδο επιχειρηματικής αισιοδοξίας αποδόθηκε στην αβεβαιότητα γύρω από τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις, τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και το αυξημένο επίπεδο ανταγωνισμού.
Παράλληλα, ξεχωριστή έρευνα του Institute for Supply Management έδειξε ότι ο δείκτης PMI για τον κλάδο υπηρεσιών διολίσθησε στις 56,1 μονάδες τον Μάρτιο, από 59,7 μονάδες τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης