Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξόφλησε γραμμάτια με τη Συμφωνία των Πρεσπών – Όψιμος Μακεδονομάχος ο Καμμένος

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξόφλησε γραμμάτια με τη Συμφωνία των Πρεσπών – Όψιμος Μακεδονομάχος ο Καμμένος
Στις 26 Μαΐου θα έχουμε και εθνικές εκλογές, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη
Επίθεση στον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, για τη συμφωνία των Πρεσπών , αλλά και στον Π. Καμμένο, εξαπέλυσε από την Κοζάνη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι στις 26  Μαΐου η χώρα θα έχει και εθνικές εκλογές.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι 153 «πρόθυμοι βουλευτές» επικύρωσαν την Παρασκευή την τελευταία πράξη μίας μεγάλης εθνικής υποχώρησης, ολοκληρώνοντας  μία πολιτική πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα που βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού.
Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει, η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα.
Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πάει πίσω δεκαετίες.
Είπε ναι εκεί που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι.
Εάν θέλαμε μία τέτοια συμφωνία θα την είχαμε πάρει στο Βουκουρέστι. Αλλά Καραμανλής και Μπακογιάννη είπαν όχι.
Ποτέ κανείς δεν έδωσε "μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα».
Ανέφερε  ότι ο ίδιος βρισκόταν στη Βουλή, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και του είπαν ότι θέλει να του μιλήσει ο πρωθυπουργός.
«Με πήρε να μου ζητήσει την άποψη μου για το Ίλιντεν το οποίο είχε ήδη συμφωνήσει.
Αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα το είχε δεχθεί. Ο κ. Τσίπρας ήταν και είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το 2008 τα κορυφαία του στελέχη ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία σκέτο».
Μάλιστα, αποκάλεσε τον Πάνο Καμμένο «όψιμο Μακεδονομάχο», που έδωσε το στυλό στους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά, για να υπογράψουν.
«Ξέρετε καλά την εθνικά υπεύθυνη στάση της Ν.Δ. Προειδοποιήσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς.
Και αποκαλύψαμε το ρόλο του Πάνου Καμμένου που στα λόγια έπαιζε τον πατριώτη, αλλά στην πράξη έδινε το στυλό στον κ. Τσίπρα για υπογράψει τις Πρέσπες», είπε χαρακτηριστικά.
«Βρισκόμαστε τώρα απέναντι σε μία κυρωμένη συμφωνία.
Είχαμε μία ξεκάθαρη συναλλαγή στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες που ευτελίζουν το κοινοβούλιο.
Καταφέραμε με αυτά που έκανε ο Τσίπρας στη Βουλή να γίνουμε μία βαλκανική χώρα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ξεκαθάρισε  ότι το πρώτο που θα κάνει ως επόμενος πρωθυπουργός είναι ότι δε θα απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσει βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.
«Την φράση “καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό” δε θα την ακούσετε ποτέ από μένα.
Θα αγωνιστώ να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα», τόνισε.
Ακόμη, στέλνοντας μήνυμα στα  Σκόπια ανέφερε ότι «τα Σκόπια πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν απέναντι στην Ελλάδα εάν ακολουθήσουν μια συμπεριφορά η οποία υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα.
Θα αγωνιστώ ώστε να κατοχυρώσω τα Μακεδονικά προϊόντα, τα οποία κινδυνεύουν από αυτή τη συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα».
Περαιτέρω, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στις 26 Μαΐου θα έχουμε σίγουρα εκλογές, ευρωπαϊκές και περιφερειακές, προσθέτοντας την εκτίμησή του ότι θα γίνουν και εθνικές εκλογές.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας.
«Ειδικά τους μακροχρόνια άνεργους που έχουν τη μεγαλύτερη δυσκολία θα τους ενισχύσουμε με προγράμματα δεξιοτήτων ώστε να βρουν καλές δουλειές.
Και φυσικά, η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν θα γίνει ανεκτή», όπως είπε.

Τι ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης από τη Σιάτιστα

H Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα, Κυριακή  10/2, βρέθηκε στη Σιάτιστα Κοζάνης.
Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Μακεδονία, επισκέφτηκε τη Σιάτιστα, όπου ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, το 1912.
Ο ίδιος έστειλε μήνυμα ενότητας και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, αναφέροντας ότι «η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια».
Ακόμη, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βοΐου, Δ. Λαμπρόπουλο, στο πλαίσιο της οποίας  επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία και εκτίμησε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων.
«Σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας, ενώ ο λαογράφος και ιστορικός της περιοχής Αν. Ζάρδας του χάρισε το βιβλίο με το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και τη συμβολή του εκστρατευτικού σώματος των Κρητών, αφιερώνοντας του και μια μαντινάδα.

 Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Μητσοτάκης για την επίσκεψή του στη Σιάτιστα Κοζάνης, μεταξύ άλλων έγραψε «με συνδέουν πολλά με αυτά τα μέρη και αισθάνομαι δυνατά την ευθύνη που έχω να υπερασπιστώ τις αξίες και τις ευαισθησίες των Μακεδόνων» .



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης