Χατζηδάκης: Απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση η τοποθέτηση Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Χατζηδάκης: Απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση η τοποθέτηση Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
Η τοποθετήση Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού πλήττει την ανεξαρτησία ενός ακόμη θεσμού, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης
Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για «πολιτική εξυπηρέτηση» εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Χατζηδάκης, με αφορμή την τοποθέτηση της κ. Β. Θανου στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Όπως τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης  «Η βρισκόμενη σε αποδρομή κυβέρνηση εξασφαλίζει στην κ. Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή -βάσει της σχετικής νομοθεσίας- θητεία.
Η επιλογή αυτή όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της.
Μία έννοια που έχει ήδη πλήξει σοβαρότατα και συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση με πλήθος παρεμβάσεών της καθ’ όλη την θητεία της, όπως με τις τροποποιήσεις που έφερε στην Βουλή τον Ιανουάριο 2016 αλλά και σειρά άλλων επιλογών.
Δεν είναι τυχαίο που τόσο στην πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ (2018) για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το έργο της, όσο και στην τέταρτη αξιολόγηση του Ιουνίου 2018, εγείρεται τόσο εμφατικά το ζήτημα της διασφάλισης της ανεξαρτησίας της Αρχής.
Η σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει την κ. Θάνου για τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι μία απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση που πλήττει άλλο έναν -σημαντικότατο- θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS