Σε δύσκολη θέση ο Macron - Πρόταση μομφής κατά του Γάλλου προέδρου - Την Πέμπτη (13/12) η συζήτηση στη Βουλή

Σε δύσκολη θέση ο Macron - Πρόταση μομφής κατά του Γάλλου προέδρου - Την Πέμπτη (13/12) η συζήτηση στη Βουλή
Η πρόταση μομφής κατατέθηκε από τα κόμμα της Αριστεράς για τη διαχείριση της κρίσης των «κίτρινων γιλέκων»
Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής έρχεται και ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.
Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αύριο (13/12/2018) θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση μομφής που κατέθεσαν τα κόμματα της Αριστεράς για τη διαχείριση της κρίσης των «κίτρινων γιλέκων».
Για να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκεντρώσει πλειοψηφία, κάτι που θεωρείται αδύνατο με δεδομένο τον αριθμό των εδρών της αριστεράς (62 συνολικά) σε σύνολο 577 βουλευτών στην Εθνοσυνέλευση.
Εν τω μεταξύ, οι Γάλλοι εμφανίζονται πολύ μοιρασμένοι όσον αφορά τη συνέχιση του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» μετά τις ανακοινώσεις του Macron, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway για το τηλεοπτικό δίκτυο LCI, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (54%) θα ήθελε η κινητοποίηση να σταματήσει (έναντι 45%).
Αντίθετα, σε δημοσκόπηση της Odoxa για το franceinfo και τη Le Figaro, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (54%) πιστεύουν πως οι ενέργειες των «κίτρινων γιλέκων» πρέπει να συνεχιστούν, έναντι 46% που επιθυμούν να σταματήσουν.
Η επιθυμία να συνεχιστεί το κίνημα μειώνεται ωστόσο σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa που διενεργήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, όταν το 66% των Γάλλων δήλωνε υπέρ της συνέχισής τους.
Οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Emmanuel Macron είναι εξίσου μοιρασμένες.
Το 49% τον χαρακτήρισε «πειστικό (το 13% εντελώς, το 36% μάλλον), έναντι 50% που έχουν την αντίθετη άποψη (το 30% μάλλον όχι, το 20% καθόλου), σύμφωνα με την Opinionway.
Στη δημοσκόπηση της Odoxa, το 40% τον χαρακτήρισε «μάλλον πειστικό», έναντι 59% που έχουν την αντίθετη άποψη.
Οι ερωτηθέντες που είπαν ότι τους έπεισε ήταν πολύ περισσότεροι, ωστόσο, σε σχέση με την προηγούμενη ομιλία του Macron στις 27 Νοεμβρίου (21%,είχαν δηλώσει ότι ήταν πειστικός).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS