Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λατινική Αμερική, χωρίς τη Βενεζουέλα

Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λατινική Αμερική, χωρίς τη Βενεζουέλα
Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λατινική Αμερική 
Στην πρωτεύουσα του Ισημερινού, Κίτο, διεξάγεται σήμερα (23/11) η Σύνοδος για την μεταναστευτική κρίση στη Λατινική Αμερική.
Η Βενεζουέλα, η χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης δεν συμμετέχει.
Μόνο στην Κολομβία υπολογίζεται πως καθημερινά καταφθάνουν 3.000 άνθρωποι προσπαθώντας να διαφύγουν από την οικονομική δυσπραγία που μαστίζει τη χώρα.
Βέβαια, ο Nicolas Maduro υποστηρίζει πως όλα αυτά είναι «fake news».
«Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας έχουν φύγει από τη χώρα. Από την τελευταία συνάντησή μας, οι αριθμοί αυτοί έχουν αυξηθεί καθώς οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, José Valencia.
Οι γειτονικές της χώρες επισημαίνουν πως οι τεράστιοι αριθμοί μεταναστών που συρρέουν στις χώρες τους προκαλούν αποσταθεροποίηση στις τοπικές κοινωνίες.
Κολομβία, Ισημερινός και Περού αντιμετωπίζουν οξύτερο πρόβλημα και ανά διαστήματα λαμβάνουν έκτακτα μέτρα όπως αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα και απαίτηση διαβατηρίων από τους πολίτες της Βενεζουέλας για να τα διέλθουν.
Στόχος τους ένα κοινό ψήφισμα για συντονισμένη δράση ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης