Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,3% οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2018

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,3% οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2018
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν πτώση της τάξεως του -2,2%
Άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (6/11) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με τα στοιχεία μάλιστα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας ενισχύθηκαν κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,5%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -2,2% έναντι ετήσιας πτώσης -1,8% τον Αύγουστο και έναντι εκτιμήσεων στο -2,8%.
Οι εγχώριες παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά +2,8% σε μηνιαία βάση, αντισταθμίζοντας την πτώση της τάξεως του -1,4% που σημειώθηκε στις παραγγελίες από το εξωτερικό, ενώ η ζήτηση από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά +2,4%.
Σημειώνεται ότι χθες (5/11) ο γερμανικός όμιλος βιομηχανίας VDMA, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερες από 3.200 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δήλωσε ότι οι εμπορικές κυρώσεις και η απειλή περαιτέρω μέτρων προστατευτισμού έχουν επηρεάσουν πολλούς πελάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης