Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΒΑ: Στο 7,07% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της NordLB στο δυσμενές σενάριο του stress test

tags :
ΕΒΑ: Στο 7,07% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της NordLB στο δυσμενές σενάριο του stress test
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της γερμανικής Norddeutsche Landesbank (NordLB) ανήλθε στο 7,07% στο δυσμενές σενάριο του stress test της ΕΒΑ
Σχετικά ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια εμφάνισε η γερμανική τράπεζα Norddeutsche Landesbank (NordLB) στο stress test της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ).
Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα της άσκησης που ανακοίνωσε σήμερα (2/11/2018) η ΕΒΑ, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της γερμανικής τράπεζας στο δυσμενές σενάριο για το 2020 ανήλθε στο 7,07%.
Στο βασικό σενάριο του stress test για το 2020, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Norddeutsche Landesbank διαμορφώνεται στο 13,57%.
Σημειώνεται ότι στα φετινά stress tests δεν υπάρχει κατώτατο όριο που να υποδηλώνει εάν έχει «περάσει» ή όχι μια τράπεζα, ωστόσο οι τράπεζες οι οποίες διαθέτουν CT1 χαμηλότερο από το 7% θεωρούνται αρκετά αδύναμες.
Η NordLB ήταν μεταξύ των τραπεζών με τις χειρότερες επιδόσεις στο stress test, μαζί με τις βρετανικές Barclays και Lloyds και την ιταλική Banco Bpm.
Το δυσμενές σενάριο προβλέπει μια συνολική αποδυνάμωση του ΑΕΠ της Ευρώπης κατά 2,7% την επόμενη τριετία, άνοδο της ανεργίας στο 9,7% έως το 2020 και μέσο πληθωρισμό στο 1,7%, ενώ η συνολική πτώση τις τιμές εμπορικών ακινήτων και κατοικιών θα υποχωρήσει την τριετία κατά 20% και 19,1% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης