Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +4,4% αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2018 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Γερμανία: Κατά +4,4% αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2018 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,4%
Μικρότερη των εκτιμήσεων ήταν η ετήσια άνοδος στις τιμές εισαγωγών στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (2/11) η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά +4,4% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου +4,8% τον Αύγουστο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ετήσια άνοδο της τάξεως του +4,5%.
Εξαιρουμένων των προϊόντων πετρελαίου, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά +2,3% σε ετήσια βάση, καθώς οι τιμές στον τομέα της ενέργειας σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +32,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, οι συνολικές τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,4%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν παραμείνει αμετάβλητες.
Σημειώνεται ότι η μηνιαία άνοδος που καταγράφηκε για τον Σεπτέμβριο του 2018 ήταν η πρώτη μετά από τρεις μήνες.
Σε ότι αφορά τις τιμές εξαγωγών, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +1,9%, έναντι +2,1% τον Αύγουστο, ενώ σε μηνιαία βάση δε σημειώθηκε κάποια μεταβολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης