Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από τον τυφώνα Φλόρενς - Μέτρα για τους παγιδευμένους από τις πλημμύρες

ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από τον τυφώνα Φλόρενς - Μέτρα για τους παγιδευμένους από τις πλημμύρες
Aπαγόρευση της κυκλοφορίας σε πολλές τοποθεσίες της ακτής του Ατλαντικού για να αποφευχθούν λεηλασίες
Πέντε νεκρούς άφησε στο πέρασμά του ο κυκλώνας Φλόρενς στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, που πλήττεται από ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, προτού υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα.
Οι αρχές έλαβαν μέτρα για να βοηθήσουν τους παγιδευμένους κατοίκους από τις πλημμύρες που συνεχίζονται σήμερα, ενώ όπως εκτίμησε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας «θα βρέχει για μέρες», προτεραιότητα είναι να μην διατρέξουν οι άνθρωποι άμεσο κίνδυνο, ενώ η καταιγίδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι ο τυφώνας, συνοδευόμενος από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, έφθασε την Παρασκευή 14/9στην ξηρά κοντά στη Ράιτσβιλ Μπιτς (Βόρεια Καρολίνα) με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι 150 χλμ/ώρα, κατόπιν εξασθένησε και μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα με ανέμους ταχύτητας 100 χλμ/ώρα.
Στο μεταξύ, δεδομένου ότι προχωράει αργά  με 7 χλμ/ώρα σε εδάφη στα οποία πέφτουν μεγάλες ποσότητες βροχής, οι αρχές προειδοποίησαν για ξαφνικές πλημμύρες.
Σε ό,τι αφορά τα θύματα του φαινόμενου, ανάμεσα στους νεκρούς είναι μια μητέρα με το μωρό της που σκοτώθηκαν όταν δένδρο έπεσε στο σπίτι τους, ενώ ο πατέρας του μωρού μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Χωρίς ρεύμα έμειναν σχεδόν 800.000 άνθρωποι στη Βόρεια Καρολίνα, έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας σε πολλές τοποθεσίες της ακτής του Ατλαντικού για να αποφευχθούν λεηλασίες, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump, πρόκειται να μεταβεί στις πληγείσες περιοχές στην αρχή ή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης