Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εrdogan: «Ξήλωσε» τη διοίκηση του Ταμείου Πλούτου και διόρισε πρόεδρο... τον εαυτό του

Εrdogan: «Ξήλωσε» τη διοίκηση του Ταμείου Πλούτου και διόρισε πρόεδρο... τον εαυτό του
Στο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας και γαμπρός του Erdogan, Berat Albayrak
Τη διοίκηση του Ταμείου Πλούτου «ξήλωσε» ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, διορίζοντας στη θέση του προέδρου...τον εαυτό του, κίνηση η οποία ενισχύει τη συγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό του.
Στη θέση του γενικού διευθυντή τοποθέτησε τον Zafer Sonmez, επικεφαλής του επενδυτικού οχήματος Khazanah Nasional Bhd, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας και γαμπρός του Erdogan, Berat Albayrak, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Οι αλλαγές εφαρμόζονται δύο χρόνια μετά την ίδρυση του Ταμείου, το οποίο είχε στόχο την κεφαλαιοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η αναταραχή στις αγορές, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Ωστόσο οι στόχοι και η στρατηγική του Ταμείου δεν αποσαφηνίστηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα ο Erdogan να εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για την αδράνεια της διοίκησης.
Υπό τη διαχείριση του Ταμείου βρίσκονται κολοσσοί της Τουρκίας, όπως η Turkish Airlines, η Turk Telekom, οι κρατικές τράπεζες TC Ziraat Bankasi AS και Turkiye Halk, εταιρείες πετρελαίου, τα ταχυδρομεία, το χρηματιστήριο, η εθνική λοταρία και ο εθνικός σιδηρόδρομος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης