Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Η συμφωνία για δάνειο 50 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ, ανατρέπει τις δεσμεύσεις του προέδρου Macri

Αργεντινή: Η συμφωνία για δάνειο 50 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ, ανατρέπει τις δεσμεύσεις του προέδρου Macri
Η Αργεντινή έχει ήδη συμφωνήσει να μειώσει το πρωτογενές της έλλειμμα στο 1,3% του ΑΕΠ στο πλαίσιο προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Υπό αυξανόμενη πίεση βρίσκεται ο πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri, καθώς η συμφωνία με το ΔΝΤ για δάνειο ύψους 50 δισ. δολαρίων απειλεί να ανατρέψει τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η μείωση της φορολογίας για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Η Αργεντινή σχεδιάζει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της και να καθησυχάσει τους επενδυτές και στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομικών Nicolas Dujovne πρόκειται να ανακοινώσει μέτρα λιτότητας σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της πτώσης του πέσο.
Η Αργεντινή έχει ήδη συμφωνήσει να μειώσει το πρωτογενές της έλλειμμα στο 1,3% του ΑΕΠ στο πλαίσιο προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Dujovne έχει δεσμευτεί για μεγαλύτερες περικοπές του ελλείμματος προτού ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για να διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ για την επιτάχυνση της βοήθειας τις επόμενες μέρες.
Η αναίρεση της μείωσης της φορολογίας καθώς και η απότομη μείωση του αριθμού των υπουργείων, συζητήθηκαν σε συνομιλίες κρίσεων με επικεφαλής τον πρόεδρο Macri αυτό το Σαββατοκύριακο ( 1-2/9), σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει ακόμη, πως θα επιτευχθεί ο νέος στόχος για το πρωτογενές έλλειμμα ή τα μέτρα που αναμένεται να λάβει για να σταθεροποιήσει το νόμισμα μετά από μια σημαντική  πτώση 16% την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι επενδυτές θέλουν αποφασιστική δράση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης