Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου Lula στις εκλογές του Οκτωβρίου

Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου Lula στις εκλογές του Οκτωβρίου
Ο αριστερός, πρώην πρόεδρος της χώρας, παραμένει στις φυλακές από τον περασμένο Απρίλιο οπότε και καταδικάστηκε για διαφθορά
Το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο της Βραζιλίας ακύρωσε την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της χώρας Luis Ignasio Lula da Silna στις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου ο οποίος παραμένει στη φυλακή για διαφθορά.
Ο δικηγόροι του Lula ωστόσο αναμένεται να προσφύγουν κατά της αρνητικής απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο χωρίς όμως πολλές ελπίδες..
Οι 4 από τους 7 δικαστές που ψήφισαν κατά της υποψηφιότητα του, μπορούν να αναθεωρήσουν την απόφασή τους μετά την ψήφο των δύο τελευταίων δικαστών που ακόμη δεν εκφράστηκαν επ΄αυτού, αλλά χωρίς μια απροσδόκητη εξέλιξη ο 72χρονος πρώην πρόεδρος, ο οποίος είναι φαβορί στις δημοσκοπήσεις, δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία. Ωστόσο, άλλες προσφυγές είναι δυνατές, κυρίως ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Το αποτέλεσμα αυτό αναμενόταν, αλλά η ψήφος του δικαστή Entson Fatsin, ο οποίος ήταν ο δεύτερος που μίλησε, επέτεινε στιγμιαία την αγωνία. Ο δικαστής στηρίχθηκε σε πρόσφατη σύσταση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών για να υποστηρίξει "το σεβασμό του δικαιώματος του Lula να θέσει υποψηφιότητα" όταν εξαντληθούν όλες οι προσφυγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης