Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ιστορία της κάνναβης - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές

Η ιστορία της κάνναβης - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές
Η ιστορία της κάνναβης - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές
Δεν είναι συχνό το φαινόμενο μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων να εμφανίζεται από το πουθενά.
Παρά το γεγονός ότι η πρώτη καταγραφή της χρήσης κάνναβης από τους ανθρώπους χρονολογείται πάνω από 6.000 χρόνια πριν, η αναδυόμενη αγορά της κάνναβης παραμένει ένα δύσκολο αίνιγμα για τους περισσότερους επενδυτές.
Υπάρχει η ευκαιρία, αλλά υπάρχουν λίγα προηγούμενα για πρωτοπόρες εταιρείες στο χώρο.
Τι θα αναζητήσουν οι χρήστες σε ένα νόμιμο προϊόν κάνναβης και πώς μπορούν οι επενδυτές και οι εταιρείες να προετοιμαστούν για να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτήν την Άγρια Δύση" μιας αγοράς;

Τί πρέπει αν γνωρίζουν οι επενδυτές

Το σημερινό infographic προέρχεται από το The Green Organic Dutchman και χρησιμεύει ως εισαγωγή στην ιστορία της κάνναβης, παρέχοντας το πλαίσιο γύρω από το φυτό, την ιστορία του, τις τάσεις της αγοράς και τις δυνατότητες των αναδυόμενων νόμιμων ωναγορών.
Είναι το πρώτο μέρος σε μια οκταψήφια σειρά infographic που ονομάζεται "Από το έδαφος προς την πώληση", που θα βουτήξει βαθύτερα στις τάσεις αυτές και τι σημαίνουν για τους επενδυτές.
Η κάνναβη έχει 6.000 χρόνια ιστορίας ανθρώπινης χρήσης - ωστόσο, από τότε που έγινε παράνομη στις αρχές του 20ού αιώνα, είναι δίκαιο να πούμε ότι το χάσμα της γνώσης έχει διευρυνθεί όσον αφορά τις χρήσεις και τις δυνατότητές της.

Μια γρήγορη επισκόπηση

Το θηλυκό φυτό κάνναβης παράγει συστάδες μπουμπουκιών που κόβονται για εμπορική χρήση.
Τα τρίχωμα είναι μικρές "τρίχες" στο εξωτερικό του λουλουδιού κάνναβης που παράγουν και εκκρίνουν ρητίνη, συμπεριλαμβανομένων των κανναβινοειδών και των τερπενών που αναζητούν οι χρήστες.
Υπάρχουν πάνω από 750 ενώσεις που βρίσκονται στο εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 104 κανναβινοειδών.
Το THC είναι το κανναβινοειδές που πιθανότατα γνωρίζετε (είναι το ψυχοδραστικό), αλλά ένα άλλο κανναβινοειδές που μελετάται έντονα είναι το CBD - ένα μη ψυχοδραστικό φάρμακο που έχει ευρείες εφαρμογές σε διάφορες ασθένειες.

Βασικές τάσεις της βιομηχανίας

Καθώς μεγαλώνει η νόμιμη βιομηχανία, υπάρχουν τρεις τάσεις που εστιάζονται στους καταναλωτές που πρέπει να θυμάστε καθώς παρακολουθείτε τον τομέα της κάνναβης:

1. Περιβαλλοντική βιωσιμότητα
Η εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης απαιτεί μεγάλειος ποσότητες ηλεκτρικής τόσο ενέργεια όσο και άνθρακα, ενώ η εξωτερική καλλιέργεια χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες νερού. Με βάση αυτές τις πιθανές επιπτώσεις, οι καταναλωτές θα απαιτήσουν προϊόντα κάνναβης που ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

2. Βιολογικά προϊόντα
Περισσότεροι καταναλωτές κλίνουν προς τα οργανικά προϊόντα.
Η παγκόσμια αγορά βιολογικών προϊόντων αναμένεται να αναπτυχθεί σε μια αγορά 320,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025 - και η οργανική κάνναβη θα δει πιθανώς παρόμοια άνοδο.

3. Προϊόντα λιανικής πώλησης κάνναβης
Η αγορά τροφίμων και ποτών που περιέχουν εγχύσεις κάνναβης αναμένεται να αυξηθεί σε κατά 25% μεταξύ 2018 και 2022.
Σε μεγάλες νόμιμες αγορές όπως η Καλιφόρνια και ο Καναδάς, υπάρχει μια ευκαιρία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδυτές και εταιρείες στον χώρο της κάνναβης - και θα συνεχίσουμε να απομυθοποιούμε τη νόμιμη αγορά κάνναβης και το πώς λειτουργεί, καθώς συνεχίζουμε μέσα από αυτή την infographic σειρά.
Αυτό είναι ένα μέρος μιας σειράς οκτώ μερών.
Μείνετε συντονισμένοι με την εγγραφή στο Visual Capitalist δωρεάν, καθώς μπαίνουμε στην αγορά κάνναβης σε βάθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης