Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Κατάλληλη η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων - Στο 3% η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2018

Mester (Fed): Κατάλληλη η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων - Στο 3% η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2018
Η κεντρική τράπεζα δεν «βλέπει» σημάδια υπερθέρμανσης της οικονομίας, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ
Σε αύξηση της πρόβλεψής της για την αμερικανική οικονομία προχώρησε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων είναι το κατάλληλο.
«Έχω αναβαθμίσει την πρόβλεψή μου.
Τώρα είμαι στο 2,75% με 3% για το έτος, πιθανότατα πιο κοντά στο 3%», δήλωσε η Mester, μιλώντας στο «CNBC» από το τραπεζικό συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole.
«Πιστεύω ότι η δημοσιονομική πολιτική -τα κίνητρα και οι φορολογικές περικοπές- ήταν θετική για την οικονομία ως προς την αύξηση της ζήτησης και έτσι είναι ένας από τους παράγοντες.
Αλλά, επίσης, υπήρξε περισσότερη δυναμική στην οικονομία από ό,τι θα περίμενε κανείς», πρόσθεσε η αξιωματούχος της Fed, τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα δεν «βλέπει» σημάδια υπερθέρμανσης της οικονομίας.
Αναφορικά με τον πληθωρισμό, η Mester δήλωσε ότι «βασικά βρισκόμαστε στον στόχο του 2%», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το επίπεδο αυτό θα είναι βιώσιμο «μέχρι το τέλος του έτους».
«Παρακολουθούμε τις χρηματοοικονομικές συνθήκες, τις παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά.
Νομίζω ότι κάνουμε μια καλύτερη δουλειά από ό,τι κάναμε στο παρελθόν, αλλά σίγουρα παρακολουθούμε για κινδύνους», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης