Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανώτερη των εκτιμήσεων η άνοδος στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο 2018, στις 55,7 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Ανώτερη των εκτιμήσεων η άνοδος στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο 2018, στις 55,7 μονάδες ο PMI
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η άνοδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γερμανία θα περιοριστεί στις 55,2 μονάδες
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (23/8) στοιχεία της Markit, με τα στοιχεία μάλιστα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός κλάδος της χώρας σημείωσε πτώση στις 56,1 μονάδες, έναντι 56,9 μονάδων τον Ιούλιο του 2018, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ωστόσο, ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε σημαντική άνοδο στις 55,2 μονάδες, έναντι 54,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, αντισταθμίζοντας την πτώση στον κλάδο υπηρεσιών και ενισχύοντας τον σύνθετο δείκτη PMI.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, και συγκεκριμένα στις 55,7 μονάδες, έναντι 55 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος του δείκτη να περιοριστεί στις 55,2 μονάδες.
«Οι γερμανικές επιχειρήσεις συνέχισαν να επιδεικνύουν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα τον Αύγουστο, με τα τελευταία στοιχεία για το PMI να εξαλείψουν τους φόβους για την επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου και τις επιπτώσεις της στην υγεία της οικονομίας», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «με την ισχυρή θεμελίωση στην εγχώρια αγορά, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της απασχόλησης και των μισθών, ο τομέας των υπηρεσιών παρουσίασε ανοδική πορεία τον Αύγουστο και οδήγησε στη μεγαλύτερη απότομη αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα για το εξάμηνο».
Η ισχυρότερη ζήτηση στον τομέα των υπηρεσιών αντιστάθμισε την απώλεια δυναμικής που παρατηρήθηκε στη μεταποίηση, καθώς οι συνολικές εισροές νέων επιχειρήσεων αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο τους 2018.
Επιπλέον, παρόμοια εικόνα σημειώθηκε και στο μέτωπο της απασχόλησης, όπου το συνολικό ποσοστό δημιουργίας θέσεων εργασίας αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων επτά μηνών.
Σε ότι αφορά την αισιοδοξίας μεταξύ των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, ο υποδείκτης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στην αρχή του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης