Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η κατακρήμνιση της τουρκικής λίρας – Στις 5,1125 λίρες/δολ.

Συνεχίζεται η κατακρήμνιση της τουρκικής λίρας – Στις 5,1125 λίρες/δολ.
Οι αναλυτές αμφισβητούν την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας
Το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά χαμηλά ρεκόρ έναντι του δολαρίου καταρρίπτει η τουρκική λίρα, μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε δύο κορυφαίους υπουργούς της Τουρκίας και εξαιτίας της σαφούς διάθεσης των επενδυτών να αποχωρήσουν από την τουρκική αγορά.
Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος έφθασε στις 5,1125 λίρες ανά δολάριο, αλλά η ανακοίνωση ελαφρώς καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Τουρκία οδήγησε σε μερική ανάκαμψη το νόμισμα, το οποίο έφθασε στις 5,07 λίρες ανά δολάριο, παραμένοντας, όμως, υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των πέντε δολαρίων.
 

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές η πορεία της τουρκικής λίρας αντικατοπτρίζει και την πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν οι ίδιοι στην ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, η οποία θεωρούν ότι ασκεί απλά τη νομισματική πολιτική που επιθυμεί ο Recep Tayyip Erdogan.
«Πολλοί λίγοι αναλυτές πιστεύουν ότι κάποια στιγμή ο Erdogan θα επιτρέψει στην Κεντρική Τράπεζα να ασκήσει μία πραγματικά ανεξάρτητη πολιτική», τονίζει ο Peter Kinsella, ειδικός στις αγορές συναλλάγματος για την Commonwealth Bank of Australia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης