Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία διαψεύδει ότι ήλθε σε συμφωνία με τη Γερμανία για το προσφυγικό

Η Ουγγαρία διαψεύδει ότι ήλθε σε συμφωνία με τη Γερμανία για το προσφυγικό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ουγγαρίας διέψευσε ότι η χώρα του κατέληξε σε συμφωνία με τη Γερμανία σχετικά με την επανεισδοχή των αιτούντων άσυλο προσφύγων
Η Ουγγαρία διαψεύδει ότι, έτεινε χείρα βοηθείας στη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, που βρίσκεται υπό την πίεση των Χριστιανοκοινωνιστών του υπουργού Εσωτερικών Horst Seehofer για το προσφυγικό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ουγγαρίας διέψευσε ότι η χώρα του κατέληξε σε συμφωνία με τη Γερμανία σχετικά με την επανεισδοχή των αιτούντων άσυλο προσφύγων.
«Δεν έχει επιτευχθεί τέτοια συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Zoltan Kovacs.
«Είναι αδύνατο για έναν μετανάστη να εισέλθει στην Ουγγαρία χωρίς να εισέλθει νωρίτερα σε ένα άλλος μέλος της ΕΕ», πρόσθεσε.
Νωρίτερα σήμερα (30/6) το Reuters επικαλούμενο σχετικό έγγραφο, ανέφερε πως η Γερμανία έχει υπογράψει διμερείς συμφωνίες με 14 χώρες της ΕΕ, που θα καταστήσουν πολύ πιο αποτελεσματική τη διαδικασία απέλασης των προσφύγων που έχουν ήδη καταχωριστεί αλλού.
Μεταξύ των χωρών που έχουν δηλώσει ανοιχτές στην υπογραφή τέτοιων συμφωνιών είναι η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία--χώρες που υπήρξαν αντίθετες σε κάθε σχέδιο κατανομής των αιτούντων άσυλο σε όλη την επικράτεια της ΕΕ.
Άλλες χώρες που κατονομάζονται είναι το Βέλγιο, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Λιθουανία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Σουηδία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης