Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 47 άτομα - Φέρονται να συμμετείχαν το 2016 στο αποτυχημένο πραξικόπημα

Reuters: Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 47 άτομα - Φέρονται να συμμετείχαν το 2016 στο αποτυχημένο πραξικόπημα
Συνολικά 124 άτομα μπήκαν στο μικροσκόπιο των τουρκικών αρχών σε αυτή την τελευταία επιχείρηση πριν τις αυριανές (24/6) εκλογές
Υπό κράτηση έθεσε η  τούρκικη αστυνομία 47 άτομα σε μία επιχείρηση ενάντια σε δίκτυα του στρατού, που κατηγορούνται από την Άγκυρα για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2016, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.
Η επιχείρηση που άρχισε την περασμένη Τρίτη 19/6 είχε αρχικά στο στόχαστρο 124 άτομα, που κατηγορούνταν ότι ήταν πιστοί στον αυτοεξόριστο κληρικό στις ΗΠΑ Fethullah Gulen, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ήταν πίσω από το πραξικόπημα (15-16/7/2016), κάτι που ο ίδιος αρνείται.
Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν ως θρησκευτικοί καθοδηγητές του υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού.
Η επιχείρηση άρχισε από την κεντρική Τουρκία και εξαπλώθηκε σε συνολικά 31 επαρχίες, λίγες ώρες πια πριν τις προεδρικές  εκλογές της Κυριακής 24/6.
Στην Τουρκία έχουν συλληφθεί 160 χιλιάδες άνθρωποι και έχουν απολυθεί άλλοι τόσοι από δημόσιες υπηρεσίες, ενώ 50 χιλιάδες έχουν φυλακιστεί περιμένοντας να γίνει η δίκη τους.
Επικριτές του Erdogan τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί το αποτυχημένο πραξικόπημα για να καταστείλει τους αντιφρονούντες.
Η Τουρκία υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για να καταπολεμηθεί η απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Ο Erdogan, που κυριαρχεί για 1,5 δεκαετία στην τούρκικη πολιτική σκηνή, αναμένεται να νικήσει στις προεδρικές εκλογές, όμως το πιθανότερο είναι να χρειαστεί και επαναληπτικός γύρος τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης