Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (βρετανός ΥΠΕΞ): Οι δηλώσεις Netanyahu υπογραμμίζουν τη σημασία διατήρησης της συμφωνίας με το Ιράν

Johnson (βρετανός ΥΠΕΞ): Οι δηλώσεις Netanyahu υπογραμμίζουν τη σημασία διατήρησης της συμφωνίας με το Ιράν
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Benjamin Netanyahu για το Ιράν υπογραμμίζουν τη σημασία να διατηρηθεί η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας
Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, για το Ιράν υπογραμμίζουν τη σημασία να διατηρηθεί η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που υπογράφηκε το 2015, δήλωσε σήμερα (1/5/2018) ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Boris Johnson.
«Η ομιλία του πρωθυπουργού του Ισραήλ για τις παρελθούσες έρευνες του Ιράν στον τομέα των πυρηνικών όπλων δείχνει γιατί χρειαζόμαστε τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Η συμφωνία με το Ιράν δεν βασίζεται στην εμπιστοσύνη αλλά σε λεπτομερείς ελέγχους», ανέφερε ο Johnson με ανάρτησή του στο «Twitter».

Παράλληλα, σε δήλωσή του για την ομιλία του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Johnson επέμεινε στη «σημασία να διατηρηθούν οι περιορισμοί» που περιλαμβάνονται στη διεθνή συμφωνία για το Ιράν, ενώ υπογράμμισε ότι οι «όροι που αφορούν τους λεπτομερείς ελέγχους καθιστούν πιο δύσκολο για το Ιράν να επαναλάβει τέτοιου είδους έρευνες».
«Αυτό είναι ένας ακόμη καλός λόγος για τη διατήρηση της συμφωνίας και παράλληλα την ανάπτυξή της προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι νόμιμες ανησυχίες των ΗΠΑ και των άλλων συμμάχων μας», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι με τη συμφωνία που είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2015 μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία), η Τεχεράνη δέχτηκε να «παγώσει» το πυρηνικό της πρόγραμμα έως το 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης