Τελευταία Νέα
Διεθνή

Badische Zeitung: Φόβος για τους πράκτορες του Erdogan στην Ελλάδα - Σενάρια απαγωγής του Τούρκου αξιωματικού

Badische Zeitung: Φόβος για τους πράκτορες του Erdogan στην Ελλάδα - Σενάρια απαγωγής του Τούρκου αξιωματικού
Οι ελληνικές αρχές φοβούνται ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία μπορεί να προσπαθήσει να απαγάγει ή να σκοτώσει τον Τούρκο αξιωματικό, Süleyman Özkaynakci
Σενάρια περί απαγωγής του ενός εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στη χώρα μας φέρνει στο φως της δημοσιότητας η γερμανική εφημερίδα Badische Zeitung.
Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο: «Φόβος για τους πράκτορες του Erdogan στην Ελλάδα» αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές φοβούνται ότι η ΜΙΤ (μυστική υπηρεσία της Τουρκίας) θα προσπαθήσει να απαγάγει ή να σκοτώσει τον Süleyman Özkaynakci, τον ένα εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.
Η γερμανική εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και υποστηρίζει ότι μετά την αποφυλάκιση την προηγούμενη εβδομάδα, ο Özkaynakci στην πραγματικότητα δεν είναι ελεύθερος, καθώς οι ελληνικές αρχές τον έχουν μεταφέρει σε άγνωστη τοποθεσία για να τον προστατεύσουν.
«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι βρίσκεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο, το οποίο νοίκιασαν οι αρχές στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.
Άλλα ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι ο Τούρκος αξιωματικός βρίσκεται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Πάνω από 100 αστυνομικοί έχουν αναλάβει την προστασία του, ανάμεσά τους και δέκα ελεύθεροι σκοπευτές. Κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει πού βρίσκεται, ιδιαίτερα δε η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα δραστήριες στην Ελλάδα.
Διότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πάνω από 2.000 τούρκοι υπήκοοι έχουν ζητήσει εκεί πολιτικό άσυλο.
«Οι περισσότεροι μπορούν μεν να είναι σίγουροι ότι θα τους παρασχεθεί προστασία στην Ελλάδα, ωστόσο ζουν με τον μόνιμο φόβο των πρακτόρων του Erdogan» επισημαίνεται.
Τέλος, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι τους τελευταίους μήνες η ΜΙΤ έχει μεταφέρει στην Τουρκία από 18 χώρες περισσότερους από 80 φερόμενους υποστηρικτές του Fethullah Gulen, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες έκδοσης που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Ως γνωστόν, ο Erdogan τον Gulen υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος και έχει διαμηνύσει ότι οι μυστικές του υπηρεσίες θα διεξάγουν τέτοιες επιχειρήσεις οπουδήποτε πιστεύεται ότι υπάρχουν μέλη του κινήματος FETO.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης