Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά
Ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά τη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς
Στη σύλληψη του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, προχώρησαν σήμερα (26/2/2018) οι Αρχές μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εις βάρος του χθες (25/2/2018) ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο του αυτοφώρου αμέσως μόλις έληξε η συνεδρίαση του Εφετείου όπου βρισκόταν ο εν λόγω δημοσιογράφος καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση μήνυσης που είχε καταθέσει εις βάρος του η σύζυγος του Γιάννης Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.
Ειδικότερα κ. Βαξεβάνης κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για απλή δυσφήμιση της κ. Νικολοπούλου, αλλά μετά την έξοδό του από το δικαστήριο συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων.

H κ. Νικολοπούλου για την αθώωση του κ. Βαξεβάνη

Θέτοντας θέμα «αμερόληπτης δικαστικής κρίσης» και κάνοντας λόγο για «δικαστική πρωτοτυπία», η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα σχολιάζει την αθώωση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κατά τη εκδίκαση της υπόθεσης μήνυσης για το αδίκημα απλής δυσφήμισης.
Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της κ. Νικολοπούλου είναι η εξής:
«Το δικαστήριο εξέδωσε σήμερα απαλλακτική απόφαση κατά πλειοψηφία για τον κατηγορούμενο Κωνσταντίνο Βαξεβάνη για το αδίκημα της απλής δυσφήμισης για το οποίο πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (8) οκτώ μηνών, μολονότι ο κατηγορούμενος δεν απέδειξε την αλήθεια των ισχυρισμών του.
Η απόφαση είναι προφανώς εσφαλμένη και η πολιτική αγωγή θα ζητήσει να ελεγχθεί αναιρετικά.
Το δημοσίευμα είναι και παραμένει εξόχως δυσφημιστικό. Η απαλλαγή παρά την μη απόδειξη της αληθείας αποτελεί πρωτοφανή δικαστική πρωτοτυπία και εμβάλλει σε σκέψεις και προβληματισμό σχετικά με την ορθή και αμερόληπτη δικαστική κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης