Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 1,6% για το πετρέλαιο – Στα 69 δολ. το Brent και στα 64,5 δολ. το WTI

«Βουτιά» 1,6% για το πετρέλαιο – Στα 69 δολ. το Brent και στα 64,5 δολ. το WTI
Ευρύτατη κατοχύρωση κερδών καταγράφεται στην αγορά πετρελαίου
Σταθερά σε πτωτική πορεία παραμένει η αγορά πετρελαίου, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, τάση η οποία καταγράφεται τόσο στις μετοχικές αγορές όσο και σε αυτές ομολόγων και εμπορευμάτων.
Η εκτίμηση ότι η αμερικανική παραγωγή έχει αυξηθεί σημαντικά αλλά και ότι υπάρχει διεύρυνση –η πρώτη μετά από 11 εβδομάδες πτώσης- των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού, αποτελούν δύο παράγοντες που συμβάλλουν στην πτωτική πορεία της πετρελαϊκής αγοράς.
Στα «βαρίδια» και η ανάκαμψη του δολαρίου, καθώς το πετρέλαιο, εκ παραδόσεως, ακολουθεί εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία από το αμερικανικό νόμισμα.
Αποτέλεσμα των πιέσεων ήταν το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2018 για το πετρέλαιο Brent να υποχωρήσει 0,56% και να διαμορφωθεί λίγο υψηλότερα από τα 69 δολάρια.
Ισχυρότερες οι πιέσεις για το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTI) με το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2018 να υποχωρεί 1,6% και να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 64,50 δολαρίων.
«Υπάρχουν τόσο υψηλές long τοποθετήσεις στην αγορά που υπάρχει σαφής κατοχύρωση κερδών.
Η διόρθωση, όμως, μπορεί να είναι παροδική και να υπάρξει ανάκαμψη των τιμών σε σύντομο διάστημα, ίσως και στην αυριανή (31/1) συνεδρίαση», εκτίμησε ο Tariq Zahir, αναλυτής της Tyche Capital Advisors, μιλώντας στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης