Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - Αποτελέσματα στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - Αποτελέσματα στο επίκεντρο
Με οριακές μεταβολές άνοιξε η Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας για την άρση του κυβερνητικού «shutdown»
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (23/01/2018) η Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας για την άρση του κυβερνητικού «shutdown», με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,06%, στις 26.199,37 μονάδες.
Αντίθετα, S&P 500 και Nasdaq ανήλθαν σε ενδοσυνεδριακά ρεκόρ, καταγράφοντας κέρδη 0,08%, στις 2.835,08 μονάδες, και 0,30%, στις 7.430,42 μονάδες, αντίστοιχα.


Τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου ενέκριναν χθες τη συμβιβαστική πρόταση που κατατέθηκε για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους έως τις 8 Φεβρουαρίου, βάζοντας τέρμα στην αντιπαράθεση Ρεπουμπλικάνων – Δημοκρατικών, που είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν ορισμένες ομοσπονδιακές υπηρεσίες για τρεις ημέρες.
Τον νόμο υπέγραψε αργότερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Ασφάλισης Υγείας Παιδιών (CHIP) αλλά δεν συμπεριέλαβε κανένα μέτρο για την προστασία των «Ονειροπόλων» - των νεαρών μεταναστών που είχαν μπει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά - από την απέλαση, όπως αξίωναν οι Δημοκρατικοί.
Οι Ρεπουμπλικάνοι υποσχέθηκαν να διευθετηθεί το πρόβλημα εντός ημερών.
Πάντως, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά από μια απόφαση του Trump να επιβάλει υψηλών δασμών για τις εισαγωγές, εγείροντας ανησυχίες ότι τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντίποινα και να εμποδίσουν μια αναβίωση του διεθνούς εμπορίου.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα, με τον Nasdaq να βρίσκει σημαντική στήριξη στη μετοχή της Netflix, η οποία ενισχύεται κατά 9%.
Η Netflix ανακοίνωσε χθες μια μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν αύξηση των συνδρομητών της, καθώς και κέρδη και πωλήσεις άνω των προσδοκιών των αναλυτών.
Την ίδια ώρα, οι Johnson & Johnson, Procter & Gamble και Travelers Cos. όλες ανέφεραν κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, ενώ, αντίθετα, κατώτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η Verizon.
Η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο του 2017 έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, με το 72% των εταιρειών που απαρτίζουν τον S&P 500 να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, ενώ το 80% έχουν αναφέρει καλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στο Νταβός, όπου σήμερα ξεκινά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο φέτος αναμένεται να σημαδευτεί από την παρουσία του Donald Trump.
Πέραν των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας σε ένα κατακερματισμένο διεθνές περιβάλλον, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς και ζητήματα όπως η δίκαιη ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, η ανισότητα, το διεθνές εμπόριο, η τεχνητή νοημοσύνη, η ψηφιακή οικονομία κ.α.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς δέχονται ώθηση από την υγιή οικονομική ανάπτυξη, καθώς και τις περικοπές που πραγματοποιούν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το αργό ενισχυόταν κατά 1,2%, στα 64,3 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1,2% υψηλότερα, στα 69,8 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης