Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Uber πληρώνει 3 εκατ. δολάρια για διακανονισμό με τους οδηγούς της Νέας Υόρκης

Η Uber πληρώνει 3 εκατ. δολάρια για διακανονισμό με τους οδηγούς της Νέας Υόρκης
Ο διακανονισμός καλύπτει τους οδηγούς της Uber που έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για διαδρομές στη Νέα Υόρκη από τις 29 Δεκεμβρίου 2009
Η Uber συμφώνησε να πληρώσει μέχρι και 3 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή 2.421 οδηγών στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι κατηγόρησαν την εταιρεία πως χρεώνει υπερβολικά τέλη στους ναύλους τους.
Ένας προκαταρκτικός διακανονισμός κατατέθηκε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και απαιτεί την έγκριση του αμερικανικού περιφερειακού δικαστή.
Οι οδηγοί ισχυρίζονται ότι παραβιάζουν τη σύμβαση για να συμπεριλάβουν το φόρο επί των πωλήσεων και το τέλος "Black Car Fund", το οποίο αφορά την αποζημίωση των εργαζομένων, σε ναύλους κατά τον υπολογισμό των τελών παροχής υπηρεσιών, αυξάνοντας έτσι τα οφειλόμενα ποσά.
Επίσης, κατηγόρησαν την Uber για ψευδή διαφήμιση που φέρεται ότι προσφέρει εγγυημένη αποζημίωση χωρίς να αποκαλύπτει τους όρους, όπως σε μια διαφήμιση που έλεγε ότι θα μπορούσαν να "κερδίζουν εγγυημένα 5.000 δολάρια" τον πρώτο μήνα.
Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς και προσχώρησε στο διακανονισμό χωρίς να παραδεχτεί το αδίκημα, για να αποφύγει το κόστος και την αναστάτωση.
Ο διακανονισμός καλύπτει τους οδηγούς της Uber που έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για διαδρομές στη Νέα Υόρκη από τις 29 Δεκεμβρίου 2009 και των οποίων οι αξιώσεις δεν υπόκεινται σε διαιτησία.
Ακολουθεί τη συμφωνία της Uber να πληρώσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 96.000 οδηγούς στη Νέα Υόρκη, αφού η εταιρεία παραδέχτηκε τον Μάιο ότι είχε κακοπληρώσει τους οδηγούς για δυόμισι χρόνια, αναφέρουν τα δικαστήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης