Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,6% για τον χρυσό, μετά τα μεικτά macro - Στα 1.267,50 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,6% για τον χρυσό, μετά τα μεικτά macro - Στα 1.267,50 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,6% έκλεισε ο χρυσός, εν μέσω μιας περιορισμένης κινητικότητας του δολαρίου
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (22/12/2017) ο χρυσός, εν μέσω μιας περιορισμένης κινητικότητας του δολαρίου.
Το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη σε ορισμένα μεικτά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν, ωστόσο, να στηρίξουν τις προσδοκίες για νέες, αν και ήπιες, αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) κατά τη διάρκεια του 2018.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,6%, στα 1.278,80 δολ. ανά ουγγιά, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη άνω του 1%.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,185 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα κατέγραφε απώλειες κάτω του 0,1% έναντι του γιεν και κινείτο στα 113,3 γιεν.
Ο χρυσός είθισται να κινείται αντιστρόφως ανάλογα από το δολάριο, καθώς η αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος καθιστά φθηνότερη η αγορά του από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ κατέγραψαν «άλμα» 1,3% τον Νοέμβριο 2017, κυρίως χάρη στις ισχυρές παραγγελίες επιβατικών αεροσκαφών, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μια μεγαλύτερη αύξηση 2%.
Παράλληλα, ιδιαίτερα θετική ήταν η πορεία των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2017 με την αύξησή τους να διαμορφώνεται στο 0,6% σε μηνιαία βάση, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια αύξησή τους κατά 0,5%.
Ωστόσο, νέα πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη χώρα τον Δεκέμβριο 2017, με τον δείκτη του University of Michigan να υποχωρεί στις 95,9 μονάδες, έναντι των 98,5 μονάδων του Νοεμβρίου 2017, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο.
Χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,2% κατά το γ’ τρίμηνο του 2017, με τα αποτελέσματα να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν ανάπτυξη 3,3%.
Η Goldman Sachs προειδοποίησε ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμα και στα 1.200 δολ. ανά ουγγιά μέσα στα μέσα του 2018, καθώς θεωρείται απίθανο η ζήτηση προς τον χρυσό να αυξηθεί εν μέσω των φορολογικών μεταρρυθμίσεων και της αλλαγής ηγεσίας στη Fed.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης