Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση της Ιταλίας κερδίζει ψήφο εμπιστοσύνης στον προϋπολογισμό του 2018

Η κυβέρνηση της Ιταλίας κερδίζει ψήφο εμπιστοσύνης στον προϋπολογισμό του 2018
«Ναι» στον προϋπολογισμό του 2018 η Ιταλία
Η ιταλική κυβέρνηση κέρδισε εύκολα την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, την ψήφο εμπιστοσύνης στον προϋπολογισμό της για το 2018 στην κατώτερη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε ένα βήμα προς την έγκριση των οικονομικών της σχεδίων μέχρι το τέλος του μήνα.
Ο προϋπολογισμός στοχεύει στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος του επόμενου έτους στο 1,6% του ΑΕΠ από ένα στοχευόμενο 2,1% φέτος και εισάγει έναν «φόρο διαδικτύου» από το 2019, υποχρεώνοντας τις εταιρείες να πληρώνουν εισφορά 3% σε ορισμένες συναλλαγές στο Διαδίκτυο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες της ΕΕ, επειδή αυξάνει τους στόχους για το έλλειμμα που είχαν συμφωνηθεί προηγουμένως και κάνει πολύ λίγα για να περιορίσει το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, το οποίο είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη μετά της Ελλάδας.
Οι Βρυξέλλες θα εκδώσουν την τελική ετυμηγορία για τον προϋπολογισμό την άνοιξη μετά τις ιταλικές εθνικές εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαρτίου 2017.
Το Σώμα ενέκρινε το νομοσχέδιο προϋπολογισμού με 296 ψήφους υπέρ και 160 κατά.
Η ψήφος εμπιστοσύνης επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιταχύνει τη μετάβαση της νομοθεσίας περιορίζοντας τη συζήτηση σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις.
Εάν η κυβέρνηση χάσει μία τέτοια ψήφο, πρέπει να παραιτηθεί, αλλά ο πρωθυπουργός Paolo Gentiloni έχει μεγάλη πλειοψηφία στην κατώτερη Βουλή.
Η Βουλή θα διεξαγάγει την τελική ψηφοφορία του προϋπολογισμού, η οποία είναι διαδικαστική διατύπωση, αργότερα την Παρασκευή, πριν το νομοσχέδιο, το οποίο υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο το Σεπτέμβριο, για να μεταβιβαστεί στην ανώτερη Βουλή της Γερουσίας για τελική ανάγνωση.
Αυτό πιθανότατα θα ολοκληρωθεί το Σάββατο και αναμένεται να είναι το τελευταίο σημαντικό νομοσχέδιο που θα εγκριθεί, πριν ο πρόεδρος Sergio Mattarella διαλύσει το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης