Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά της επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Παρίσι διαδήλωσαν χιλιάδες Γάλλοι

Κατά της επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Παρίσι διαδήλωσαν χιλιάδες Γάλλοι
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της απόφασης του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ
Την αντίθεσή τους στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ διαδήλωσαν σήμερα (9/12) εκατοντάδες άνθρωποι στη Γαλλία ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu αύριο (10/12) στο Παρίσι.
Περισσότεροι από 400 ήταν οι διαδηλωτές στο Παρίσι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοκρατίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των οργανώσεων EuroPalestine και France Palestine Solidarité.
«Δεν είναι ο Trump που αποφασίζει το διεθνές δίκαιο. Δεν υπάρχει κανένας εκλεγμένος λαός!" δήλωσε η Olivia Zemore, μέλος της οργάνωσης EuroPalestine ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες.
«Ιερουσαλήμ, πρωτεύουσα των Παλαιστινίων!» φώναζαν ρυθμικά οι διαδηλωτές.
«Ντροπή, ντροπή!» επαναλάμβαναν αναφερόμενοι στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο μεταξύ του Γάλλου προέδρου Macron και του πρωθυπουργού του Ισραήλ στο προεδρικό μέγαρο.
Στη Λυόν, στην ανατολική Γαλλία, περίπου 300 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πανό με το σύνθημα: «Η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει».
«Η απόφαση Trump ανάβει το φυτίλι του πολέμου στην περιοχή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της συλλογικότητας Collectif 69 Palestine και διοργανωτής της διαμαρτυρίας στη Λυόν.
«Πρέπει τώρα η Ευρώπη να αναλάβει πρωτοβουλία. Και η συνάντηση της Κυριακής μεταξύ του Em Macron και του B. Netanyahu θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να υψώσουμε τη φωνή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης