Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η αδιαφορία της Δύσης στο ζήτημα της Συρίας δείχνει το αληθινό της πρόσωπο

tags :
Erdogan: Η αδιαφορία της Δύσης στο ζήτημα της Συρίας δείχνει το αληθινό της πρόσωπο
Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η ισλαμοφοβία, ο νεοναζισμός και ο ρατσιμός εκτοπίζουν τη δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες της Δύσης
Οξύτατη κριτική απέναντι στις χώρες της Δύσης άσκησε σήμερα (22/11) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyp Erdogan, αναφορικά με την αδιαφορία που εμφανίζουν απέναντι στις κρίσεις των μουσουλανικών χωρών, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ρατιστικές και μεροληπτικές της ιδεολογίες εκτοπίζουν ολοένα και περισσότερο τις δημοκρατικές τους αξίες.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Erdogan επεσήμανε ότι «η αδράνεια της Δύσης απέναντι στη βία που λαμβάνει χώρα εδώ και επτά χρόνια στη Συρία, την απάνθρωποι μεταχείριση των προσφύγων στα σύνορα και τη γενοκτονία των Ροχίνγια αποκάλυψε το αληθινό της πρόσωπο».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η ισλαμοφοβία, ο νεοναζισμός και ο ρατσισμός άρχισαν να αντικαθιστούν όλο και περισσότερες αξίες όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώμτα και οι ελευθερίες» στις δυτικές χώρες.
Αναφερόμενος στα τεκτονόμενα της χώρας του, όπως και της ευρύτερης περιοχής, δήλωσε πως «όπως ο ισλαμικός κόσμος, είναι προφανές ότι έχουμε περάσει μία περίοδο δυσπιστίας τα τελευταία χρόνια, μία περίοδο υποκίνησης».
«Βλέπουμε ότι αγέλες δολοφόνων όπως το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα, η Μπόκο Χαράμ, η YPG και το FETO έχουν μετατρέψει ολόκληρη την περιοχή μας σε λουτρό αίματος», καταλήγει ο τούρκος πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας, ο Erdogan αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Vladimir Putin και τον Hassan Rouhani στο Σότσι της Ρωσίας, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της Συρίας, καθώς και τις επιλογές που υπάρχουν αναφορικά με την ειρηνική επίλυση της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης