Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,7% για το πετρέλαιο, λόγω αύξησης των αποθεμάτων - Στα 56,81 δολ. ανά βαρέλι

Απώλειες 0,7% για το πετρέλαιο, λόγω αύξησης των αποθεμάτων - Στα 56,81 δολ. ανά βαρέλι
Tο Brent κατέγραψε απώλειες 0,3% και έκλεισε στα 63,49 δολ. ανά βαρέλι
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (08/11/2017) το πετρέλαιο, με τον «μαύρο χρυσό» να δέχεται πιέσεις από μια απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου που έδειξε έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) για την περασμένη εβδομάδα, αλλά και μια «εκτόξευση» της αμερικανικής παραγωγής στα υψηλότερα επίπεδα από το 1983.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που ανέμεναν μια μείωσή τους κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά χθες ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια ώρα, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μια μείωση κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.
Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν κατά 1,07 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ ανήλθε στα 9,62 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Μετά από μια νευρική συνεδρίαση, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έκλεισε με απώλειες 0,7% ή 39 σεντς, στα 56,81 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου για το Brent κατέγραψε απώλειες 20 σεντς ή 0,3% και έκλεισε στα 63,49 δολ. ανά βαρέλι.
Καθοριστικό ρόλο για την υποχώρηση του αργού πετρελαίου διαδραμάτισε και η πτώση των εισαγωγών πετρελαίου της Κίνας στα 7,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως για τον Σεπτέμβριο του 2017, «αγγίζοντας» τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2016.
Ωστόσο, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά το 2018, με τις αρχές τις χώρας να αναθεωρούν επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις τους κατά 2,85 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σε γενικότερες γραμμές, η ενεργειακή αγορά διατηρεί τη στήριξη που της παρέχει η προσπάθεια του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να περιορίσουν την παραγωγή τους με στόχο την ανάκαμψη των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης