Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Bild: Μικρή πτώση για CDU (31%) και SPD (21%) - Άνοδος για Πράσινους (11%), απώλειες για FDP (10.7%)

Δημοσκόπηση Bild: Μικρή πτώση  για CDU (31%) και SPD (21%) - Άνοδος για Πράσινους (11%), απώλειες για FDP (10.7%)
Σταθερές σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση παραμένουν η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ενώ μικρή άνοδο καταγράφει η Αριστερά (Die Linke)
Ενδιαφέροντα τα στοιχεία για τη δύναμη των κομμάτων στη Γερμανία εν μέσω των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Στο υψηλότερο ποσοστό του για το 2017 βρίσκεται το κόμμα των Γερμανών Πρασίνων, ξεπερνώντας και τους Φιλελεύθερους (FDP), σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Emnid για λογαριασμό της «Bild am Sonntag».
Σταθερές σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση παραμένουν η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ενώ μικρή άνοδο καταγράφει η Αριστερά (Die Linke).
Αναλυτικότερα, η Χριστιανική Ένωση παραμένει στο 31% (από 32,9% που κέρδισε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017), το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα χάνει μια μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και βρίσκεται στο 21% (20,5% στις εκλογές), η AfD στο 12% (12,6%), το FDP χάνει μια μονάδα από την περασμένη εβδομάδα και μένει στο 10% (10,7%), οι Πράσινοι στο 11% (8,9%), ενώ η Αριστερά κερδίζει μια μονάδα και φτάνει στο 10% (9,2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης