Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τουρκικές αρχές απειλούν με δικαστική αγωγή αξιωματούχο που αποκάλεσε τον Erdogan φασίστα και δικτάτορα

tags :
Οι τουρκικές αρχές απειλούν με δικαστική αγωγή αξιωματούχο που αποκάλεσε τον Erdogan φασίστα και δικτάτορα
Η προσβολή του προέδρου αποτελεί έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τεσσάρων ετών στην Τουρκία
Ο εκπρόσωπος του προέδρου Recep Tayyip Erdogan απείλησε έναν εξέχοντα αξιωματούχο της αντιπολίτευσης, με νομικές ενέργειες τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, επειδή αποκάλεσε τον Τούρκο ηγέτη, φασίστα και δικτάτορα.
Ο Bulent Tezcan, εκπρόσωπος του βασικού αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επιτέθηκε σε αυτό που όπως είπε είναι μια"ατμόσφαιρα φόβου" στην Τουρκία.
"Αν προσπαθήσετε να τρομάξετε τους ανθρώπους και να δημιουργήσετε μια τέτοια ατμόσφαιρα, χαρακτηρίζοντας νομικές λέξεις ως παράνομες, δεν θα αποθαρρυνθούμε", δήλωσε ο Tezcan σε ομιλία του στη δυτική πόλη Tekirdag, επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές αρχές.
Τα σχόλιά του φάνηκαν να υπερασπίζονται τον τοπικό δήμαρχο, ο οποίος ερωτήθηκε από τις αρχές αυτό το μήνα, αν σύμφωνα με πληροφορίες αποκάλεσε τον Erdogan «δικτάτορα» σε συνέδριο του κόμματος.
"Δεν ξέρω αν το είπε ο δήμαρχος μας ή όχι.
Εγώ, εδώ στο Tekirdag, το λέω τώρα: Ο Erdogan είναι φασίστας και δικτάτορας", είπε ο Tezcan.
Τα σχόλια του Tezcan προκάλεσαν γρήγορη αντίδραση από το γραφείο και τους αξιωματούχους του Erdogan από το κυβερνών Κόμμα.
"Η ομιλία μίσους του Bulent Tezcan είναι ένα παράδειγμα ντροπής για την αντιπολίτευση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Erdogan, Ibrahim Kalin, στο Twitter.
"Δεν είναι πολιτική, αλλά μάλλον εχθρότητα προς τη λαϊκή βούληση.
Στο θέμα αυτό θα αναζητηθούν νομικά μέτρα. "
Η προσβολή του προέδρου αποτελεί έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τεσσάρων ετών στην Τουρκία.
Οι δικηγόροι του Erdogan , ο οποίος κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική για περισσότερο από μια δεκαετία, έχουν ξεκινήσει περισσότερες από 1.800 διώξεις εναντίον ανθρώπων, με κατηγορίες για προσβολή του.
Ωστόσο, οι ομάδες δικαιωμάτων και ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η Τουρκία στρέφεται προς τον αυταρχισμό.
Περίπου 150.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή απομακρυνθεί από την εργασία τους και περισσότεροι από 50.000 φυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης για υποψίες σύνδεσης με το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Ο Erdogan αναφέρει ότι τέτοια μέτρα είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της σταθερότητας και την υπεράσπιση της Τουρκίας από πολλαπλές απειλές για την ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης