Τελευταία Νέα
Διεθνή

Monte dei Paschi: Επέστρεψε στο ταμπλό μετά από 10 μήνες - Έντονο volatility στη μετοχή

Monte dei Paschi: Επέστρεψε στο ταμπλό μετά από 10 μήνες - Έντονο volatility στη μετοχή
Η μετοχή άνοιξε στα 4,10 ευρώ, αυξήθηκε λίγο κάτω από τα 4,30 ευρώ και στη συνέχεια ανεστάλη η διαπραγμάτευση, λόγω έντονου volatility
Στο ταμπλό επέστρεψε η μετοχή της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi, μετά από 10 μήνες.
Η μετοχή άνοιξε στα 4,10 ευρώ, αυξήθηκε λίγο κάτω από τα 4,30 ευρώ και στη συνέχεια ανεστάλη προσωρινά η διαπραγμάτευση, λόγω έντονου volatility.
Στη συνέχεια ο τίλος κατέγραψε άλμα 15% στα 4,73 ευρώ, ενώ στη συνέχεια ξεπέρασε τα 5 ευρώ, στα 5,075.



Η τιμή ξεπέρασε το επίπεδο των 4,28 ευρώ στο οποίο αποτιμήθηκε η μετοχή τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια δημοπρασίας για να καθοριστεί η πληρωμή προς τους επενδυτές που αγόρασαν ασφάλιση έναντι του default.
Ωστόσο, διαμορφώνεται πολύ χαμηλότερα από το επίπεδο των 6,49 ευρώ, η οποία διαμορφώθηκε κατά την κρατική διάσωση του Αυγούστου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η διαπραγμάτευση για τη μετοχή της αρχαιότερης τράπεζας του πλανήτη διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά στο χρηματιστήριο του Μιλάνου τον Δεκέμβριο του 2016, όταν η Monte dei Paschi απευθύνθηκε στο ιταλικό δημόσιο για βοήθεια και επέστρεψε σήμερα στο ταμπλό. 
Εν τω μεταξύ η τράπεζα βλέπει αρκετές δυσκολίες στο να επιτύχει τους στόχους που της έχουν τεθεί, εάν τελικώς εφαρμοστούν οι νέοι πιο δύσκολοι κανόνες της ΕΚΤ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs).
Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times εάν εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί της ΕΚΤ τότε η ιταλική τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση του επιπέδου κάλυψης των NPLs στις αρχές του 2018, κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να επιτύχει τους στόχους που της έχουν τεθεί για την αναδιάρθρωσή της.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου ο τραπεζικός εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ πρότεινε να υπάρξει κάλυψη για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από το α’ τρίμηνο του 2018.
Σημειώνεται ότι στο τέλος α’ τριμήνου 2017, τα NPLs των ιταλικών τραπεζών έφθασαν στα 326,2 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης