Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Λυπηρή η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τις διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου

Erdogan: Λυπηρή η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τις διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου
Αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησαν με Αμερικανούς ομολόγους τους, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος 
Λυπηρή χαρακτήρισε σήμερα (9/10/2017) ο τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τις διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου, σημειώνοντας ότι αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησαν με Αμερικανούς ομολόγους τους σχετικά με το ζήτημα.
«Πάνω απ’ όλα, η απόφαση είναι πολύ λυπηρή.
Για την πρεσβεία στην Άγκυρα να λάβει τέτοια απόφαση και να την εφαρμόσει, είναι λυπηρό», δήλωσε ο Erdogan σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουκρανία.
Ένας σκληρός διπλωματικός πόλεμος μαίνεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας με τις δύο πλευρές να αναστέλλουν τις εκδόσεις θεωρήσεων εισόδου στις χώρες τους, ύστερα από τη σύλληψη υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία ότι ήταν πράκτορας του Gullen και των πραξικοπηματιών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ανέστειλε την έκδοση θεωρήσεων εισόδου στις ΗΠΑ για τους Τούρκους πολίτες ενώ σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και η Άγκυρα, η οποία ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Αμερικανούς, με εξαίρεση μόνο τις βίζες για μετανάστες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης