Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά 77 μηνών σκαρφάλωσε το επιχειρηματικό κλίμα τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 57,7 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλά 77 μηνών σκαρφάλωσε το επιχειρηματικό κλίμα τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 57,7 μονάδες ο PMI
Η άνοδος στον κλάδο υπηρεσιών κατέγραψε υψηλά έξι μηνών, στις 55,6 μονάδες
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εξίμισι ετών εκτοξεύθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (4/10) στοιχεία της Markit, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο του κλάδου υπηρεσιών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 57,7 μονάδες, έναντι 55,8 μονάδων τον Αύγουστο 2017, γεγονός που συνιστά την ταχύερη μηνιαία άνοδο από τις αρχές του 2011.
Ο κλάδος υπηρεσιών ενισχύθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στις 55,6 μονάδες, έναντι 53,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τον μέσο όρο του τρίτου τριμήνου ωστόσο να παραμένει ασθενέστερος σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο.
Η ισχυρότερη ζήτηση στον κλάδο δημιούργησε ανοδικές πιέσεις στην λειτουργική ικανότητα και οδήγησε σε μεγαλύτερη στελέχωση νέου προσωπικού.
Παράλληλα, οι νέες επιχειρήσεις ανέκεμψαν περαιτέρω σε σύγκριση με τα χαμηλά δέκα μηνών που είχαν καταγραφεί τον Ιούλιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ενίσχυση στη στελέχωση του κλάδου συνεχίστηκσε για 47ο συνεχόμενο μήνα.
Ως εκ τούτου, η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων παρέμεινε ενισχυμένη για το προσεχές έτος, με τον σχετικό δείκτη να αγγίζει υψηλά τεσσάρων μηνών.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης