Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες 0,2% για τον χρυσό, λόγω του ισχυρότερου δολαρίου - Στα 1.292 δολ. ανά ουγγιά

Ήπιες απώλειες 0,2% για τον χρυσό, λόγω του ισχυρότερου δολαρίου - Στα 1.292 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής από το Jackson Hole 
Με ήπιες απώλειες έκλεισε σήμερα (24/8/2017) ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δέχτηκε πιέσεις από το ισχυρότερο δολάριο, ενώ οι επενδυτές ανέμεναν ενδείξεις για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής από το συμπόσιο κεντρικών τραπεζιτών που ξεκινά σήμερα στο Jackson Hole των ΗΠΑ.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,2% ή 2,70 δολ., στα 1.292 δολ. ανά ουγγιά.
Αύριο (25/8), θα μιλήσουν η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, με τους επενδυτές να ελπίζουν για ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής και για τα δύο ιδρύματα.
Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς συνήθως προσφέρουν ώθηση στο δολάριο.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου προσφέρει συνήθως στήριξη σε εμπορεύματα που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς μειώνεται το κόστος για τους αγοραστές εκτός των ΗΠΑ.
Η πτώση του χρυσού ήταν, ωστόσο, περιορισμένη, καθώς οι προχθεσινές (22/8) απειλές του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, συνέχισαν να ανησυχούν τους επενδυτές, στρέφοντάς τους προς τα ασφαλή καταφύγια.
Μιλώντας προχθές (22/8) σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ο Trump απείλησε ακόμη και με «κλείσιμο» της κυβέρνησης, εάν δεν εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης